Na brodu pronađeno jezivo stvorenje koje je šokiralo sve: Izgleda kao vanzemaljac

0
Radiosarajevo.ba
Na brodu pronađeno jezivo stvorenje koje je šokiralo sve: Izgleda kao vanzemaljac
Foto: Collage / Stovrenje iz mora

Pripremite se za "otključavanje" novog straha nakon što je "jezivo vanzemaljsko" morsko stvorenje primijećeno zakačeno za brod jednog mornara.

Čudno stvorenje izgleda kao da se razgranjuje i izgleda kao neka čudna kombinacije Facehuggera iz Aliena i biljke. Otkako je prvobitno objavljen u decembru, video, snimljen tokom ribolovnog izleta u Maleziji od strane Mohd Azhan Arshada, već je skupio milione pregleda po društvenim mrežama i prikazuje osobu na brodu kako uzima to stvorenje u ruku dok se ono otvara i uvrće, prije nego što ga bace preko palube.

"Ovo izgleda kao stvari iz noćnih mora! Jezivo!", napisao je jedan korisnik X-a. "Ovo izgleda kao nešto iz Stranger Thingsa", dodao je drugi. "Ovo gužvasto morsko podvodno kuglasto korovno stvorenje poznato je po tome što je malo grabljivo i gladno", našalio se treći.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

I dok možda izgleda vanzemaljski, stvorenje se ustvari naziva košarasta zvijezda. Pripada klasi Ophiuroidea i povezano je sa zvijezdama i ježevima.

Životinje obično žive u dubokim morskim staništima ili hladnim vodama širom svijeta i među koralima, jedući zooplanktone kako bi preživjele. Zanimljivo je da, poput morskih zvijezda, košaraste zvijezde mogu ponovno uzgojiti svoje udove.

Monterey Bay Aquarium opisao je detaljnije što je to: "Košarasta zvijezda zavisi od morskih struja jer se uz pomoć njih hrani. Produžava duge ruke i odmotava svoje grane kako bi formirala složenu mrežu. Zatim skuplja obrok od sitnih letećih životinja, poput malih rakova i planktona", javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije