Modni izumi: Tajne cipele u koje možete sakriti mobitel, nož i novac

Radiosarajevo.ba
Modni izumi: Tajne cipele u koje možete sakriti mobitel, nož i novac
Iako smo navikli da ovakvu obuću gledamo samo u filmovima o špijunaži, od sada je moguće kupiti cipele koje posjeduju nekoliko odjeljaka i omogućavaju da u njih sakrijete raznovrsne stvari.

Riječ je o takozvanim Tajnim cipelama kompanije Oliver Sweeney iz Velike Britanije, koje su napravljene u saradnji s VeryFirstTo.com, a koje imaju skrivene odjeljke ispod uložaka.

Tako je kupcima ove neobične obuće omogućeno da u svoje cipele sakriju ključeve od kuće, mobitel, švicarski nož, USB stick, a također moguće je da izaberete i neke druge uređaje pri kupovini cipela kao što su videokamera, uređaj za praćenje, kapsula za novac ili lijekove, kompas... 

Još jedna totalno frajerska opcija koja će vam dobro doći u slučaju da vas netko veže i potom baci u, recimo, neku tamnicu, su vezice. Izrađene su od kevlara, što znači da mogu poslužiti kao pilica koja je dovoljno snažna da može rezati drvo i plastiku.

Budući da su špijuni poznati po vrhunskom ukusu, svaka cipela se ozrađuje po posebnoj narudžbi u Italiji, dok jelenja koža dolazi iz Škotske. Odlučite li se na kupnju, iz Sweeneya će vam se javiti kako biste dogovorili koju veličinu trebate i kojih šest uređaja želite sakriti daleko od znatiželjnih očiju.

Ipak, za ove cipele morat ćete izdvojiti 2.715 dolara, no isplati se ako želite doista biti špijun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije