Revolucionarni roštilj bez dima: Štedi drva, a vatru kontrolišete mobitelom

Radiosarajevo.ba
Revolucionarni roštilj bez dima: Štedi drva, a vatru kontrolišete mobitelom
Tokom vikenda svi volimo druženje u prirodi, uz poseban miris roštilja, no da li ste ikada zamišljali omiljenu zabavu uz meso s roštilja bez dosadnog dima koji može itekako otežati odmor?

Novi izum iz BioLite-a, koji je objavljen na Kickstarteru, je upravo revolucionarni roštilj koji će vam obezbijediti da termički obradite meso, povrće i ribu na otvorenom, bez dima.

Riječ je o zanimljivom i traženom proizvodu za koji su izumitelji tražili 100.000 KM na Kickstarteru kako bi pokrenuli proizvodnju, a za 22 dana skupili su 18 puta više novca nego im je bilo potrebno.

Ipak, nije riječ o električnom, nego o roštilju koji koristi pravo drvo za stvaranje logorske vatre, a sadrži i 51 zralnu mlaznicu koje vatru oplemenjuju kisikom na ključnim mjestima. To dramatično poboljšava sagorijevanje, te osigurava uravnoteženiju temperaturu. Ovaj uređaj jamči hrskavost, miris i robustan okus hrane pečene na vatri bez dima, a uz to garantuje manju potrošnju drva.

Povrh svega, BioLite je napravio prenosni proizvod čiju vatru možete kontrolisati putem aplikacije na pametnom telefonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije