Djevojka slučajno otkrila kako se grudnjak zaista namješta

Radiosarajevo.ba
Djevojka slučajno otkrila kako se grudnjak zaista namješta
Thinkstock / Ilustracija
Djevojka je slučajno otkrila kako se grudnjak zaista namješta.

Kada pogledate objašnjenje neće vam biti jasno kako je moguće da ovo niste ranije shvatile. 

Brittany Packnett‏ objavila je na Twitter-u jednu nevjerovatnu činjenicu - većina žena, uključujući i nju, cijeli život pogrešno oblači grudnjak. Nakon što su vidjele njenu objavu i shvatile o čemu se radi - korisnice interneta su poludjele.

Ona je dobila detaljno uputstvo na etiketi grudnjaka koji je kupila. Tamo piše da bi grudnjak trebalo prvo staviti na tijelo, a zatim namjestiti veličinu koja vam odgovara - prva, druga ili treća kopča na leđima.

Tada se grudi "upakuju" u korpe, a tek onda se navlače i podešavaju bretele. Ono što je jako bitno jeste smanjivati dužinu bratela svakog mjeseca da bi se grudnjak ispravno nosio.

"Sav moj život poslije puberteta bio je laž", napisala je Brittany uz fotografiju koju je podijelila, a komenatari ostalih korisnika društvenih mreža nisu bili ništa drukčiji. 

Ova vijest je postala toliko velika da se oglasila i glavna dizajnerka grudnjaka.

"Većina žena s kojima sam pričala nose grudnjak koji im je prevelik. Ako nosiš novi grudnjak na bilo kojoj kukici, a ne na onoj najnižoj, vjerovatno imaš preveliku veličinu grudnjaka na sebi. Tkanina grudnjaka je elastična i vremenom će se raširiti. Zato, ako je otpočetka nosiš na najnižoj kukici, imaš vremena proširiti ga i dati mu novi život. Kao da si kupila nov grudnjak", objasnila je Rael Koen, kojoj su mnoge žene zahvalne što im je otvorila oči i uštedjela novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije