Kafić u Izraelu odlučio davati popust ženama koje su u "onim danima"

Radiosarajevo.ba
Kafić u Izraelu odlučio davati popust ženama koje su u "onim danima"
Pixabay / Ilustracija
Bar u Jafi kraj Tel Aviva došao je na originalnu ideju da daje popuste od 25 posto za svaku ženu koja kaže da je u "onim danima".

Moran Barir i Dana Etgar koje su pokrenule tu inicijativu kažu da žene imaju menstruaciju četvrtinu života i da zaslužuju barem popust za jedan izlazak tokom tih dana.

Barir je na ideju došla u jednom baru.

"Sjedila sam u baru i naručila vino. Barmen nije mogo da se sjeti da li sam tražila crno ili bijelo, pa sam mu jedostavno rekla: ’Ovako ćeš zapamtiti: Ja imam ciklus, pa mi donesi crveno", ispričala je ona.

"Izvan početne djetinjaste neprijatnosti, jer tako je sa svim što je povezano s tijelom, mi želimo da govorimo o važnim stvarima. Ne postoji mjesto u javnoj sferi za pominjanje menstruacije, a da ljudi ne kažu: Zašto pričaš o tome?, rekla je Barir, izrazivši nadu da će o tome i muškarci slobodnije razgovarati.

Za početak 25 posto popusta će se davati od ponedeljka do srijede i subotom. Takozvani popust Bloody Hour će se davati na bazi povjerenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije