Mladi muslimani putovanjima će potaknuti turistički bum u svijetu

Radiosarajevo.ba
Mladi muslimani putovanjima će potaknuti turistički bum u svijetu

Očekuje se da će mladi muslimani širom svijeta gotovo udvostručiti potrošnju na putovanja u narednim godinama i potaknuti bum specifične grane turizma čija će vrijednost dosegnuti 300 milijardi dolara, pokazalo je u četvrtak objavljeno istraživanje.

Broj halal putovanja raste u posljednje vrijeme i sve je više zračnih luka, restorana i hotela spremno osigurati kapacitete i usluge usklađene s muslimanskim običajima, poput prostora za molitvu i restorana s halal hranom.

Izvršni direktor putničke agencije specijalizirane za takvu ponudu HalalTrip Fazal Bahardeen proveo je istraživanje u suradnji s Mastercardom, utvrdivši da stariji muslimani obično putuju s velikim obiteljima jednom godišnje, dok mladi, u dobi od 20 do 36 godina, putuju više puta godišnje.

"Putovanja mlađe generacije muslimana u porastu su s obzirom da je riječ o potrošačima s većim raspoloživim prihodima koji traže egzotičnija iskustva i udaljenije destinacije nego njihovi roditelji", rekao je Fazal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije