Mladi doktor poslušao publiku u Milijunašu i ostao bez 58 hiljada maraka

0
Radiosarajevo.ba
Mladi doktor poslušao publiku u Milijunašu i ostao bez 58 hiljada maraka
Foto: HRT / "Tko želi biti milijunaš"

Dvojica natjecatelja obilježila su izdanje popularnog game-showa "Tko želi biti milijunaš?" koje se emotiovalo u četvrtak, 6. aprila.

Nakon dugo vremena, u kvizu je otvoreno predzadnje, 14. pitanje. Pošlo je to za rukom Borni Antončiću iz Varaždina. No, nažalost nije uspio, ponudio je netačan odgovor na koji ga je navela publika i napustio natjecanje s osvojenih 5000 eura. Ostao mu je i neiskorišten džoker "pola-pola". Prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske zaustavila ga je u osvajanju iznosa od oko 136 hiljada KM.

Marko Vukšić iz Zagreba otišao je kući s iznosom od oko 300 KM. Nije znao odgovor na pitanje iz Biblije o Šimunu Cirencu.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Najuspješniji u igri "Najbrži prst" bio je 36-godišnji Marko Vukšić iz Zagreba. Bavi se prevođenjem, a u slobodno vrijeme kvizovima, čitanjem i šetnjom.

Prešavši prvi prag, na šestom pitanju trebao je odgovoriti koje je drugo ime za žgaravicu. Ponuđeni su odgovori dubioza, piroza, skleroza ili tromboza.

Prvo je eliminirao odgovore tromboza, skleroza i piroza, ali je zbog nesigurnosti ipak odlučio upitati publiku. Njih 41% glasalo je za dubiozu, 51% za pirozu, 6% za sklerozu i 2% za trombozu.

Stipe u Milijunašu na istom pitanju potrošio sve džokere: Da li vi znate odgovor?

Stipe u Milijunašu na istom pitanju potrošio sve džokere: Da li vi znate odgovor?

Pošto nisu bili zadovoljavajući, publika mu nije nešto posebno pomogla da bi se odlučio za odgovor, pa je Marko uzeo i džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B - piroza i D - tromboza. Ponudio je odgovor piroza i tako osvojio 300 eura.

Sedmo pitanje glasilo je: Koji mužjak nije rogonja, čak i ako mu ženka "šara" uokolo? Muflon, oriks, ozelot ili urial. Zatražio je džokera "zovi" koji je sa sigurnošću od sto posto rekao da se radi o ozelotu. Prihvativši njegovo mišljenje osvojio je 600 eura.

Koji je Šimun na dijelu puta prema Golgoti Isusu Kristu pomogao nositi križ?: Bogoprimac, Makabejac, Kanaanac ili Cirenac? Ovako je glasilo pitanje za 2500 eura. Marko je odgovorio da se radi o Bogoprimcu i tako napustio natjecanje sa 150 eura. Naime točan je odgovor D - Cirenac.

Sretni dobitnik: Neko je u Hrvatskoj sinoć osvojio golemu svotu novca

Sretni dobitnik: Neko je u Hrvatskoj sinoć osvojio golemu svotu novca

Šimun Bogoprimac poznat je kao starac Šimun ili Šimun pravednik, Šimun Kanaanac je apostol, Šimun Makabejac je iz Starog Zavjeta, a Cirenac se pojavljuje na petoj postaji Križnog puta, po jednom shvaćanju Cirenac je odabran, po drugom prisiljen, pojasnio je Tarik.

Na vrući stolac nasuprot Tarika idući je sjeo 25-godišnji Borna Antončić, mladi liječnik koji stažira u Zagrebu, ali ima plan vratiti se u rodni Varaždin, piše HRT.

S nevjerojatnom lakoćom stigao je do 12. pitanja na kojem je trebao znati turistički slogan koje je države "Zemlja porijekla"?: SAD-a, Etiopije, Njemačke ili Tajlanda. 

Student hemije u Superpotjeri pobijedio svih petero lovaca: Osvojio oko 40.000 KM

Student hemije u Superpotjeri pobijedio svih petero lovaca: Osvojio oko 40.000 KM

"Ovo ne znam, ovu činjenicu, prvo me vuče na Afriku budući je ona kolijevka čovječanstva, na Etiopiju, ali nisam sto posto siguran", rekao je Borna.

Nakon kraćeg razmišljanja odlučio se za poziv. Džoker je savjetovao odgovor B - Etiopija što je potvrdilo i Borninu sumnju i zahvaljujući tome osvojio je 18.000 eura. Odličnom igrom otvorio je i 14. pitanje za 68.000 eura.

Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske? A - izražavajući; B- polazeći; C- poštujući; ili D - zadržavajući.

"Ovo ne znam, svakako ću koristiti džoker, samo ne znam da li da prvo iskoristim "pola-pola" da olakšam publici ili da pitam publiku direktno, rekao je Borna. Tarik je savjetovao da prvo pita publiku, a onda prepolovi.

Odlučio je ipak zatražiti mišljenje publike. Njih 12% odlučilo se za izražavajući, 24% za polazeći, 64% za poštujući i 0% za zadržavajući.

"Ovo je igra, tako da ću ja probati pa 'kud puklo da puklo'", rekao je Borna.

Prihvatio je sugestiju publike i odgovorio pod C- poštujući i nije želio koristiti džoker "pola-pola" te je netočnim odgovorom kući otišao sa 5000 eura. Tačan je odgovor pod A - izražavajući.

"Početak Ustava Republike Hrvatske počinje: Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskog naroda... itd", rekao je Tarik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije