Meksički 'vanzemaljci' po drugi put izloženi u Kongresu, stigao i čitav tim liječnika

0
Radiosarajevo.ba
Meksički 'vanzemaljci' po drugi put izloženi u Kongresu, stigao i čitav tim liječnika
FOTO: AA / 'Vanzemaljci' ponovo izloženi u Kongresu

U Kongresu Meksika ponovo je održan pravi SF spektakl nakon što su lovci na vanzemaljce došli i na drugu sjednicu i opet tvrdili da posjeduju leševe pravih svemiraca, piše Daily Mail.

Kontroverzni NLO entuzijast i novinar Jaime Maussan ovaj put je doveo čitavu grupu ljekara koji su svi rekli da se radi o tijelima stvarnih, nekoć živućih organizama, a neki su rekli da su tokom četiri godine imali prilike proučavati pet sličnih primjeraka.

Nove fotografije i rendgenske snimke pokazane su u Kongresu u utorak, a istraživači tvrde da te snimke dokazuju da je doista riječ o vanzemaljcima.

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Maussanovi stručnjaci su također naveli da je njihova DNK hibridna, što sugerira da su bića potomci vanzemaljaca, ali i ljudi.

"Imamo hibridno biće, a imamo i druga bića koja su očito razvijenija od nas. Ovo je nešto doista izvanredno‘, rekao je Maussan.

Iako su Mausaan i njegov tim proglasili mumificirana tijela, nazvana Clara i Mauricio, "stvarnima", drugi stručnjaci nisu kazali ništa o njihovom porijeklu i nisu implicirali da su tijela "izvanzemaljska".

Na sjednici u utorak, Maussan se usredotočio na dokazivanje da tijela nisu lažna te priložio mišljenje ljekara koje je angažirao.

"Niko od naučnika ne kaže da rezultati studije dokazuju da se radi o izvanzemaljcima, ali ja idem dalje", rekao je, sugerirajući da bi tijela doista mogla biti dokaz ne-zemaljskih oblika života.

Maussan je doveo grupu medicinskih stručnjaka koji su donijeli dokument koji je potpisalo 11 istraživača s Nacionalnog sveučilišta San Luis Gonzaga u Ici, Peru, u kojemu se tvrdi isto.

Antropolog Roger Zuniga s Nacionalnog sveučilišta San Luis Gonzaga u Ica Peruu rekao je u utorak: "Nije bilo nikakve ljudske intervencije u fizičkom i biološkom formiranju ovih bića".

Međutim, u pismu je jasno istaknuto da tim nije implicirao da su tijela "izvanzemaljska", ali nisu dali odgovor na pitanje kakvog su porijekla.

Naučnici u meksički Kongres donijeli "tijela vanzemaljaca" i poručili - javnost ima pravo znati?!

Naučnici u meksički Kongres donijeli "tijela vanzemaljaca" i poručili - javnost ima pravo znati?!

Argentinski hirurg Celestino Adolfo Piotto rekao je da je pregledao rezultate testiranja obavljenih na tijelima i iznio bizarno mišljenje da se zapravo radi o "evoluiranim verzijama današnjih ljudskih bića", te ih nazvao "našim potomcima".

Najživopisniji trenutak sjednice bio je kad je meksički reper Claudio Yarto rekao da je lično vidio NLO-e, nakon čega je svoj govor završio s nekoliko stihova - na opće oduševljenje publike.

Dok je Maussan ustrajao na svojim "dokazima", prezentaciju su mnogi stručnjaci kritizirali i sve proglasili trikom, a čini se da to mišljenje dijele i naučnici širom svijeta.

Oni su naveli da su vidjeli slične studije o takvim ostacima za koje je kasnije utvrđeno da su napravljeni od životinjskih i ljudskih kostiju.

Na pitanje o tim studijama, Zuniga je rekao da su neki primjerci vjerovatno lažni - ali je ponovio da su on i drugi istraživači sa sveučilišta istraživali slične primjerke za koje je zaključio da su pravi.

Tijela prikazana na kongresu bila su donekle humanoidnog oblika, s vratom koji se mogao uvlačiti i dugom lobanjom koja je pokazivala "karakteristike" više "tipične za ptice", izvijestio je El País.

Tijela su, također, imala jake, lagane kosti, no nisu imala zube. također, "bića" su imala samo tri prsta.

"Datiranje ugljikom koje je provelo Nacionalno autonomno sveučilište Meksika (UNAM) nakon prvog saslušanja pokazalo je da su tijela bila stara više od 1000 godina", tvrdi Maussan.

Naučnici tvrde da bi vanzemaljci već mogli znati da postojimo   

Naučnici tvrde da bi vanzemaljci već mogli znati da postojimo  

Godine 2017. Maussan je iznio slične tvrdnje u Peruu, a izvještaj ureda tužitelja te zemlje pokazalo je da su tijela zapravo "nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mješavinom papira i sintetičkog ljepila kako bi se simulirala koža".

U izvještaju se dodaje da su figure gotovo nedvojbeno napravili ljudi i da "nisu ostaci predaka izvanzemaljaca kako su to pokušali predstaviti".

Tijela tada nisu javno otkrivena, pa nije jasno jesu li ona koja su donesena u Kongres ta ista tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije