Naučnici u meksički Kongres donijeli "tijela vanzemaljaca" i poručili - javnost ima pravo znati?!

0
Radiosarajevo.ba
Naučnici u meksički Kongres donijeli "tijela vanzemaljaca" i poručili - javnost ima pravo znati?!
Foto: Prtscr / Youtube / Navodna tijela vanzemaljaca

Par navodnih 'leševa izvanzemaljaca, starih oko 1.000 godina' predstavljeno je na službenom događaju u prostorijama meksičkog parlamenta...

"Tijela" je tokom saslušanja u Kongresu u Mexico Cityju predstavio novinar i ufolog Jaime Maussan, koji tvrdi da ih je analiziralo Autonomno nacionalno sveučilište Meksika (UNAM), gdje su naučnici ustanovili starost izdvajanjem DNK i korištenjem radiokarbonskog datiranja.

Maussan, govoreći pod zakletvom na saslušanju u kongresu, rekao je: "Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije... Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja [algi], a kasnije su fosilizirani.”

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

Dva mumificirana leša bila su izložena u kutijama s prozorima, a dopremljena su iz Cusca u Peruu.

Događaju su također prisustvovali brojni meksički naučnici i Ryan Graces, bivši pilot američke mornarice i izvršni direktor organizacije Americans for Safe Aerospace. Profesor Avi Loeb, direktor Harvardskog odjela za astronomiju i autor teorije Ouymuamua, pridružio se raspravi putem video veze, pozivajući meksičku vladu da dopusti svojim znanstvenicima da dalje proučavaju tu stvar.

Maussan je kazao: "Javnost ima pravo znati o neljudskoj tehnologiji i neljudskim entitetima. Govorimo o temi koja spaja čovječanstvo, a ne razdvaja. Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, trebali bismo prihvatiti ovu stvarnost."

Nakon što su se snimke bizarnih primjeraka pojavile na internetu, mnogi su ljudi bili potpuno zbunjeni.

Jedna je osoba tvitala: "Ovo je vrhunac ljudske znatiželje. Nema više ništa za vidjeti." Neko drugi je, pak, mudro dodao: "Stvari eskaliraju prilično brzo. Pretpostavljam da je pitanje koje muči mnoge: zašto sada?"

Bio je ovo veliki mjesec za one koji vjeruju u vanzemaljce i susrete četvrte vrste: Pentagon je prije nekoliko sedmice objavio tajne slike i videozapise NLO-a, kao dio web stranice 'sve na jednom mjestu' koju je američka vlada pokrenula o neobjašnjivom fenomenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije