Ko je Emily? U kratkom roku je zapratilo 136.000 ljudi, među njima brojni sportisti i bogataši

2
Radiosarajevo.ba
Ko je Emily? U kratkom roku je zapratilo 136.000 ljudi, među njima brojni sportisti i bogataši
Foto: Instagram / Emily

Slatka, senzualna, i zavodljiva - predstavljamo vam Emily Pellegrini, ženu s očima poput srne, nevjerojatnom figurom i bujnim poprsjem. No, postoji mali obrat - Emily nije stvarna osoba, već je plod mašte umjetne inteligencije.

Kreirana u samo šest sedmica putem platforme Fanvue, Emily je zaradila svog tvorca više od 10.000 dolara. Čovjek iza stvaranja Emily opisuje proces kao traženje idealne žene iz snova prosječnog muškarca od strane Chat GPT-a, a rezultat je bio lik s dugom smeđom kosom i izuzetno dugim nogama. Cilj je bio učiniti je simpatičnom i privlačnom, ali i što stvarnijom.

Emily je brzo privukla pažnju na Instagramu, gdje je stvarna osoba vodi njen profil. Među njenim pratiteljima su poznati nogometaši, MMA borci i milijarderi, mnogi od njih nesvjesni da se radi o digitalnoj kreaciji.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Neki od muškaraca čak su pozivali Emily na putovanja i večere, nesvjesni da komuniciraju s virtualnim stvorenjem. Iako Emily privlači glamur i pažnju na društvenim mrežama, osoba koja stoji iza nje vodi prilično običan život, posvećena održavanju njenog digitalnog identiteta.

Osim Emily, postoji i "sestra" po imenu Fiona, koja također privlači pažnju s oko 30.000 pratitelja na Instagramu. Njihov uspjeh dolazi u doba naglog porasta korištenja AI generatora, a jedan takav generator proizvodi više od 500.000 slika svaki dan.

Pogledajte kako gradovi u BiH izgledaju u 'rukama' umjetne inteligencije

Pogledajte kako gradovi u BiH izgledaju u 'rukama' umjetne inteligencije

Will Monange, osnivač Fanvuea, ističe kako umjetna inteligencija pruža kreatorima sadržaja mogućnost istraživanja svoje kreativnosti bez potrebe da budu "lice" svojih kreacija. Smatra se da bi likovi poput Emily i Fione generirani umjetnom inteligencijom mogli postati ozbiljni konkurenti stvarnim influencerima.

Kreator Emily i Fione već planira dodati još "sestara" u svoje AI leglo, priznavši da su već u toku planovi za treći i četvrti model. Unatoč popularnosti, tvorac želi ostati anoniman, izbjegavajući javnost i ističući da život influencera nije za njega.

[instagram]https://www.instagram.com/emilypellegrini/p/C0v4i5QtWjn/[/instagram]

Uz prednost da mogu "putovati" bilo gdje u svijetu bez fizičkog napora, AI modeli kao Emily i Fiona mogli bi postati ozbiljni konkurenti na društvenim mrežama, mijenjajući dinamiku influencer marketinga, piše Jutarnji list.

[instagram]https://www.instagram.com/emilypellegrini/reel/C1R_fGRt2VX/[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije