Josip u kvizu 'Ko želi biti Milioner' pao na pitanju o konju sive boje

Radiosarajevo.ba
Josip u kvizu 'Ko želi biti Milioner' pao na pitanju o konju sive boje
Print Screen / Josip Ivanović u klizu "Ko želi biti milioner"

U novom izdanju popularnog kviza "Ko želi biti milioner" na HRT-u prvi najbrži prst imao je Josip Ivanović iz Dugog Sela.

Josip je prvoga džokera zatrebao već na pitanju za 1.000 kuna (oko 250 KM), a sljedećeg tek na za 125.000 kuna (30.000 KM), javlja HRT.

Ako jedan sin završi u Irskoj, drugi u Kanadi, a treći u Australiji, razbježali su se kao rakova, mravlja, mišja ili pak risova djeca? Kako bi saznao odgovor, zamolio je pomoć publike. Publika je 93 posto glasova dala rakovoj djeci te mu osigurala otvaranje pitanja za 2.000 kuna (500 KM).

Nakon što je prešao prvi prag, urednik u maloj izdavačkoj kući pomoć džokera nije trebao sve do 12. pitanja za spomenutih 30.000 KM u kojem se tražilo ime konja sive boje.

Ponuđeni odgovori bili su zelenko, šarac, kulaš i dorat. Biste li vi znali odgovor na to pitanje? Hajde da vas vidimo...

 

Josip baš i nije stručnjak za tu tematiku, pa je poželio suziti izbor ponuđenih odgovora i iskoristio džoker "pola-pola". Ostali su tako zelenko i šarac, a ispali odgovori kulaš i dorat.

Nažalost ,odlučio je riskirati pa je, ne upotrijebivši džoker "zovi", rekao šarac. Zbog netačnog je odgovora kviz napustio s osvojenih 32.000 kuna (8.000 KM).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije