Ko želi biti milioner? Kako je publika pomrsila račune zagrebačkom doktoru

Radiosarajevo.ba
Ko želi biti milioner? Kako je publika pomrsila račune zagrebačkom doktoru
Printscreen / Kako je publika pomrsila račune zagrebačkom doktoru

S kartom za nastup iz prošlosedmične emisije i džokerima "ostalima u prošloj godini", Vlado Karakaš u sinoćnjoj izdanju popularnoga "Milijunaša" otvorio 10. pitanje za 32.000 kuna (oko 8.000 KM), dok su dvojica takmičara imala "najbrži prst" i priliku osvojiti milion kuna (oko 250.000 KM). No neočekivano se dogodilo tokom nastupa prvoga "najbržeg prsta", piše HRT.

Naime, na pitanju za 16.000 kuna (4.000 KM) Hrvoje Starčević, doktor dentalne medicine iz Zagreba, zatražio je pomoć publike ne bi li saznao je li Daniel LaRussoTravis BickleCorben Dallas ili Rick Deckard slavni filmski lik prepoznatljiv po "vijetnamki", terenskoj jakni M-1965.

Publika je 26 posto glasova dala Danielu LaRussou i Corbenu Dallasu. Samo jedan posto manje glasova dobio je Rick Deckard, a 23 posto glasova Travis Bickle.

Hrvoje je izjavio da neće odustati pa se opredijelio za Daniela LaRussoa. Iako se s Vlajima popeo na Himalaju, nažalost, u kvizu mu nije uspjelo doći visoko. Napustio ga je s osvojenih 1.000 kuna (250 KM) jer se radilo o liku kojega je u filmu Taksist utjelovio slavni Robert De Niro - Travisu Bickleu.

Vlado je prethodno zapeo na 8. pitanju ne znajući ko je tokom kampanje "Stotine cvjetova" pozvao građane da slobodno iznesu kritike na račun njegova režima. Je li riječ o Mao Ce TunguPolu PotuHo Ši Minu ili Nikiti Hruščovu.

"Nemam pojma" priznao je te posegnuo za džokerom "zovi".

"Hruščov, mislim", rekao je džoker zbog čije je nesigurnosti upotrijebio i onaj "pola-pola" pa su ostali Mao Ce Tung i Ho Ši Min. Odlučio se za Mao Ce Tunga i tada osvojio 8.000 kuna (2.000 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije