Jedan od najljepših Italijana donio odluku: "Postajem svećenik!"

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najljepših Italijana donio odluku: "Postajem svećenik!"
Foto: Instagram / Edoardo Santini

Edoardo Santini prije nekoliko je godina proglašen najzgodnijim Italijanom, a ovih je dana sve iznenadio najnovijom životnom odlukom da želi postati svećenik.

Edoardo Santini prije nekoliko je godina proglašen najzgodnijim muškarcem u Italiji i stekao je vojsku obožavateljica, a ovih je dana šokirao sve svojim potezom, kada je napustio posao modela i to kako bi postao svećenik.

Santini (21) je izabran za najljepšeg muškarca Italije 2019. godine, kada je imao samo 17 godina, na izboru koji je organizirala modna grupa ABE. Ali nakon što je cijeli život učio glumiti i plesati kako bi ostvario svoj san da postane zvijezda, prije nekoliko je dana na društvenim mrežama objavio vijest da će se zbog vjere odreći svoje karijere.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"U 21. godini života našao sam se na putu da postanem svećenik, ako Bog da. Odlučio sam odustati od manekenstva, glume i plesa, ali neću napustiti sve svoje strasti, samo ću ih živjeti drugačije, prinoseći ih Bogu", napisao je Edoardo na svom profilu na Instagramu.

Otkrio je i da se pridružio sjemeništu u blizini Firence.

Najzgodniji muškarac svijeta odabrao ljubav umjesto uspješne karijere

Najzgodniji muškarac svijeta odabrao ljubav umjesto uspješne karijere

"S 21 godinom moj otac je odlučio oženiti moju majku jer je bila trudna, a moja mama je s 21 godinom postala majka. Ja se u 21. godini nalazim se na putu da postanem svećenik. Proteklih godina sam mogao upoznati ljude koji su mi pokazali što znači biti crkva. Oni su mi dali snagu da istražim ovo pitanje koje nosim sa sobom od djetinjstva, ali su me razni strahovi spriječili da ga dublje proučim. Prošle godine napravio sam prvi korak", pojasnio je.

Edoardo je zato otišao živjeti s dva svećenika, što opisuje kao najbolje iskustvo u životu.

"Zamolio sam biskupa da krenem s 'pripravničkim', godini koja prethodi životu u sjemeništu. I evo me, studiram teologiju i služim dvije župe u firentinskoj biskupiji", otkrio je mladi Italijan.

Sada je, kaže, ostavio po strani posao modela i plesača, dajući prednost novom svijetu u kojem je upoznao divne ljude čista srca, kojima mnogo duguje i koji su mi omogućili da raste.

Rekao je da će nastaviti slijediti svoj novi put uprkos protivljenju nekih ljudi: "Naravno da ima onih koji mi govore iza leđa, kojima nije problem reći da sam im razočaranje, čak i u mojoj porodici. Ali ima i onih koji me podržavaju, vjernika i nevjernika."

Rekao je da je bez obzira na strah što napušta svoj san i postaje svećenik, siguran da neće požaliti zbog te odluke jer sada može glasno reći "ja sam Edoardo, imam 21 godinu i sretan sam".

U videu koji je nedavno podijelio na Instagramu stranici, pokazuje kako moli u crkvi, uz natpis: "Vratio sam se na svoj put".

Također je ažurirao opis svog profila u kojem sada piše "ja sam kršćanin, želim biti svećenik".

Inače Edoardo je počašćen laskavom titulom najljepšeg Italijana nakon sudjelovanja na 40. izdanju Nacionalnog izbora ljepote Il Bello d'Italia u Avellinu 2019. godine, a na kojem su isti uspjeh ranije postigli glumci Giorgio Mastrota i Gabriel Garko.

Tada je rekao da su ga emocije savladale, ali i da sanja o tome da postane glumac.

"Nažalost, nikad nema dovoljno vremena za sve aktivnosti koje bih volio raditi", rekao je u jednom od intervjua za italijanske medije.

Edoardo trenutno ima više od 18.000 pratitelja na Instagramu, gdje objavljuje trenutke iz privatnog života, a još uvijek ima i nekoliko fotografija na kojima pozira kao profesionalni model, piše Showbuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije