! / Ispovijest ronioca kojeg je kit progutao: Jako čudan osjećaj

16. 06. 2021. u 09:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Michael Packard, 56-godišnji ronilac i lovac na jastoge iz američkog grada Wellfleeta u saveznoj državi Massachusetts kojeg je u petak tokom jednog zarona progutao pa zatim ispljnuo grbavi kit, u nedjelju je na internetskom forumu Reddit odgovarao na razna pitanja o tom susretu.

Jednog je korisnika zanimalo koja je njegova druga najluđa priča s ronjenja. "Jednom sam vidio truplo osobe koja se vodila kao nestala. Znao sam susretati i velike bijele psine", rekao je Packard.

Drugog je korisnika zanimala tekstura kitovog jezika. "Bio sam u ronilačkom odijelu pa ne mogu reći, ali usta kita puna su vode", rekao je 56-godišnjak.

Packard je tijekom odgovaranja na pitanja rekao da je netom prije nego što se sve oko njega smračilo pomislio na svoju suprugu i djecu, ali i da ne planira napustiti svoj posao lovca na jastoge.

"Naporan je to i usko specijalizirani posao. Lov pomoću zamki prosječnoj je osobi znatno lakši. Korektno sam plaćen, ali obim posla ovisi o sezone", dodao je.

Jedan ga je korisnik Reddita pita je li u istima kita pronašao kojeg jastoga. "Nažalost, nisam", rekao je Packard.

Ronilac je ponovio da je u ustima kita proveo 30 do 40 sekundi te da je bio gotovo pa uvjeren da će umrijeti.

Packard je rekao da je iz ustiju kita "izašao" kada ga je ovaj izbacio micanjem glave i jezika, ali da nije siguran. Upitan je i je li ustima išta vidio. "Ništa. Bio je totalni mrak", rekao je 56-godišnjak i rekao da se mogao ugušiti i utopiti da nije na vrijeme pronašao svoj regulator za ronjenje.

Ronilac je rekao da jako rijetko tijekom zaron viđa kitove te da se isti u pravilu klone ljudi.

Jedan ga je korisnik pitao je li kitu nadjenuo ime te nosi li zbog incidenta kakav novi nadimak. "Kitu još nisam dao ime, a mene mnogo ljudi sada zove 'Jona', što je dosta očito", našalio se Packard.

Podsjetimo, Jona je bio starozavjetni prorok, jedan dvanaestorice malih proroka. Prema legendi, Jona je pozvan da propovijeda u asirskoj prijestolnici Ninivi, smrtnomu neprijatelju Izraela. Bježeći od zadaće, ukrcao se na brod, ali su ga mornari bacili u more, gdje ga je zbog neposluha Bogu progutala riba. Jona je u utrobi ribe proveo tri dana. Nakon što se pokajao, riba ga je izbacila. Jona je potom otišao u Ninivu i obratio je.

Packard je rekao da tijekom izronjavanja kita nije osjetio nikakvu promjenu u pritisku, ali da isprve nije ni znao gdje se nalazi. "Mislio sam da je možda morski pas, ali kako nisam osjetio zube i kad sam uočio da prostor veći, shvatio sam da sam u kitu", pojasnio je.

Ronilac je rekao da mu se kit "prišuljao" s leđa te da je osjetio kako mu se približava. "Sekundu poslije, bio sam u njemu", dodao je i otkrio da je prije dosta vremena preživio i pad zrakoplova, piše Jutarnji.hr.

Packard je rekao da bi želio da ga u Netflixovoj ekranizaciji događaja glumi američki glumac Matt Damon, a da njegova supruga želi Seana Penna.

Ronilac drži da ga je kit slučajno progutao dok je tražio kril, odnosno planktonske rakove.

Packard kaže da je u bolnici u koju je primljen bio prava senzacija.

"Nakon što sam im rekao da sam zapeo u ustima kita, sve su sestre i doktori došli vidjeti me te pitati o detaljima. Jedna je sestra došla s notesom i tražila me da joj kažem brojeve za loto", dodao je.

Ronilac je rekao da kit nakon što ga je progutao nije otplivao daleko već da ga je ispljunuo blizu njegovog broda. Packard je dodao da nije imao problema s disanjem. "U jednom sam trenutku ostao bez regulatora, ali brzo sam ga pronašao", pojasnio je.

Packard je rekao da je u susretu s kitom zadobio tek manje ozljede.

"Boravak u ustima bio je neopisiv. Usta su mu puna vode. Osjetio sam kako se stežu mišići usta. Nisam se skoro uopće mogao mrdati. Osjetio sam kako me pokušava pljunuti. Jako čudan osjećaj. Ne mogu ga ni s čim usporediti", dodao je.

Ronilac je rekao da kit nije pretrpio nikakve ozljede.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)