Imao probavne smetnje zbog životinje u svojim crijevima: Velika je čak tri centimetra

0
Radiosarajevo.ba
Imao probavne smetnje zbog životinje u svojim crijevima: Velika je čak tri centimetra
FOTO: Pixabay / Žohar, Ilustracija

Problemi s probavom nisu ništa neobično, no ovaj je slučaj nadmašio sva očekivanja. Indijac star 23 godine potražio je liječničku pomoć zbog nadutosti i smetnji s probavom, a prava istina koja se krila iza tih simptoma bila je šokantna – u njegovom tijelu nalazio se trocentimetarski žohar.

Ovaj neugodni uljez, ne samo da je uspio ući u tijelo čovjeka, već je bio i živ. Kako je uopće dospio tamo? Pacijent vjeruje da je do problema došlo nakon što je konzumirao hranu s uličnog štanda tokom posjeta noćnoj tržnici. Međutim, doktori su imali drugačiju teoriju – insekt mu je vjerovatno ušao u tijelo dok je spavao.

Gastroenterolog dr. Shubham Vatsya, koji je liječio pacijenta, ispričao je za Indian Express kako je došlo do ovog bizarnog incidenta. Prema njegovim riječima, prilikom rutinskog pregleda otkriven je živi žohar u crijevima. "I mi smo bili iznenađeni što je žohar preživio u takvim uslovima," rekao je doktor.

Nova realnost stanovništva u BiH: 'Kredit sam uzela da preživim'

Nova realnost stanovništva u BiH: 'Kredit sam uzela da preživim'

Nevjerojatna priča

Nakon što su shvatili što uzrokuje čovjekove tegobe, odlučili su provesti endoskopiju kako bi uklonili insekta. Dr. Vatsya je objasnio da su pomoću usisnog uređaja uspjeli sigurno izvući žohara iz tijela, što je potencijalno spasilo pacijentu život. Kako je dalje pojasnio, kukac u tankom crijevu mogao je izazvati ozbiljne zdravstvene komplikacije, pa je ovaj nesvakidašnji slučaj imao sretan završetak.

Priča je ubrzo privukla pažnju na društvenim mrežama, gdje su korisnici Reddita s nevjericom komentirali ovaj bizarni događaj. Jedan korisnik je duhovito napisao: "Pretvarat ću se da ovo nikad nisam pročitao i nastaviti sa svojim životom." Drugi su se zapitali kako je žohar uspio preživjeti u tijelu.

Neki su čak našli humor u cijeloj situaciji, komentirajući kako je možda vrijeme da svi prijeđu na intravenoznu prehranu. S obzirom na ovu neobičnu priču, nije teško razumjeti zašto su mnogi ostali zatečeni. Ipak, većina bi nakon ovakvog događaja dvaput razmislila prije nego što ponovno pojede nešto s uličnog štanda, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije