Hranu poslije ručka nikada ne zamotavajte u foliju, a evo i zašto
Nakon ručka nam skoro svaki dan ostane hrane koju bismo mogli iskoristiti i kasnije, ali će ona biti dobra samo ako je pravilno odložimo.
Zasigurno je za mnoge najlakše hranu umotati u aluminijsku foliju, ali se tako može ugroziti i zdravlje, piše Večernji.hr.
Naime, neke bakterije proizvode toksične tvari koje ne mogu biti uništene kuhanjem na visokim temperaturama i bakterije se razmnožavaju ako hrana ostane na sobnoj temperaturi. I bakterije, baš kao i mi, trebaju kisik, a aluminijska folija zapravo ne sprječava ulazak zraka, piše msn.com.
To znači da bakterija i kroz foliju dobiju zrak pa se nastavljaju razmnožavati.
Zato je najbolje hranu odložiti u plastične posude s poklopcem.
Također, bitno je da je spremite u frižider, i to ne duže nakon dva sata od pripreme jer ako hrana stoji duže od dva sata na sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.