Gravity check – boulder takmičenje ovaj vikend u Sarajevu!

0
Promotivni tekst
Gravity check – boulder takmičenje ovaj vikend u Sarajevu!
Foto: NoComment Climbing / Takmičenje u sportskom penjanju

U nedjelju 22. januara održat će se takmičenje u sportskom penjaju u disciplini bouldering. Takmičenje organizuje "No comment", sarajevski klub ekstremih sportova u Domu Mladih, Skenderija.

Sportsko penjanje je savladavanje penjačkih smjerova bez korištenja opreme za napredovanje, inače razvijena iz alpinizma. Sportskim penjanjem i boulderingom se mogu baviti svi, bez obzira na starosnu dob.

Takmičenje počinje od 10:00 u nedelju, 22. januara i trajat će cijeli dan odnosno do 19:00 sati. Postoji 8 kategorija, podijeljenih po starosnom dobu. Planiran je i maraton u penjanju, kroz minimalno 15 bouldera u trajanju od tri sata!

Planinarsko društvo Skakavac nastavlja promociju sarajevskih planina

Planinarsko društvo Skakavac nastavlja promociju sarajevskih planina

Na takmičenje je otvorenog karaktera i pozvani su svi, bez obzira na iskustvo ili starosnu dob! Nagrade su osigurane od strane sponzora, a glavni sponzor takmičenja je Outdoor Shop Sarajevo, prodavnica opreme za planinare, alpiniste, penjače i rad na visini.

Medijski sponzori su Antena Sarajevo i Radio Sarajevo.

Po završetku takmičenja, nagrade će dodijeliti direktor Skenderije, Damir Petrinić zajedno sa „No comment“ upravom kluba.

Standardizacija i unapređenje sportskog penjanja u BiH

Standardizacija i unapređenje sportskog penjanja u BiH

Prijave traju do subote 21. januara, kotizacija za učešće iznosi 10 KM. Prijava se slanjem maila sa naslovom "PRIJAVA ZA TAKMIČENJE" na nocommentclimbing@gmail.com, koji treba da sadrži ime, prezime, godište te ime kluba takmičara.

Klub ekstremnih sportova "No Comment" se nalazi u Domu Mladih, na Skenderiji. Za sva dodatna pitanja kontakt broj telefona je 061 312 560 ili email naveden gore.

U slučaju velikog broja prijavljenih takmičara, organizator zadržava pravo izmjene satnice takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije