Fotografija banana na Instagramu izazvala veliku pometnju: Kada je najboljeg okusa?

0
Radiosarajevo.ba
Fotografija banana na Instagramu izazvala veliku pometnju: Kada je najboljeg okusa?
Pixabay / Banane

Fotografija na Instagramu izazvala je strastvenu raspravu među ljubiteljima voća o savršenoj fazi zrelosti banane.

Fotografija prikazuje spektar banana, označenih brojevima od jedan do 15, u rasponu od jarkozelene do smeđe boje s velikim pjegama.

Svaki broj predstavlja različitu fazu zrelosti, od potpuno nezrele do smeđih banana od kojih se najčešće pravi hljeb od banane. Naravno, to je potaknulo ljude da se izjasne o svojim preferencijama u komentarima.

Raspad odnosa Rusije i Srbije: Vučić na TV-u priznao ono što je dugo krio

Raspad odnosa Rusije i Srbije: Vučić na TV-u priznao ono što je dugo krio

"Sretni broj sedam je daleko bolja banana, iako će i šest i osam funkcionisati. Čim banana postane pahuljasta, vrijeme je da se baci. Tačkice to odmah odaju ne daju", napisala je korisnica Em. S ovim komentarom su se složili mnogi drugi, koji su također tvrdili da su banane s mrljama (10 i nadalje) već odavno prošle svoj vrhunac. "sedam sigurno", ubacila se korisnica Leah.

"6. bi i dalje imala onaj suhi okus kad ti se zalijepi za nepce", dodala je korisnica Jordanna. Zatim je još neko tvrdio da preferira banane u rangu "osaam i devet", te da slijedi pravilo "ako se ne guli lako, ne ide." Korisnica Ally se također složila da je to idealna zrelost, "tako da nije previše zrelo, ali nije grubo".

Fotografija banana

Komentar korisnice Clare stvarno je šokirao ljude, jer je rekla da su njoj najdraže banane one pod brojem "10",Mnogi su joj pisali da banane pod brojem 10 već treba baciti jer su u većini slučajeva već truhle.

"Voliš ih zato što praviš kolače s njima?", upitao ju je neko, na što je ona odgovorila da ne, već su joj te banane najslađe okusom, piše Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije