Penzioneri pobjegli iz staračkog doma i otišli na festival metal muzike

Radiosarajevo.ba
Penzioneri pobjegli iz staračkog doma i otišli na festival metal muzike
Facebook / Ilustracija

Dva penzionera iz Njemačke oduševila su cijeli svijet nakon što su pobjegli iz staračkog doma kako bi otišli na jedan od najvećih svjetskih festivala metal muzike Wacken Open Air.

Policija je ove vesele džentlmene pronašla u tri ujutro kako se ludo zabavljaju na koncertu grupe koja je svirala metal. 

Policiju su o nestanku obavijestili zaposleni u staračkom domu, koji su se zabrinuli kad su uočili da dvojice veseljaka nema. Kad su ih policajci konačno locirali, dvojica starih rockera odbili su da idu u krevet, pa su se u starački dom vratili u pratnji policije, iz koje tvrde da su gospoda bila malo dezorijentirana.

"Čini se da im se zaista svidio festival", izjavio je Merle Neufeld, glasnogovornik lokalne policije.

Festival, koji je trajao od 1. do 4. avgusta, posjetilo je 75 hiljada ljudi, a među njima su bila i dvojica penzionera, čija imena ne znamo, ali ih možemo zamisliti kako luduju uz žestoke ritmove gitara, bubnjeva i dubokih, promuklih glasova. 

Na festivalu su ove godine nastupili Danzig, Judas Priest, Hatebreed, In Flames, Running Wild, Arch Enemy, In Extremo i Eskimo Callboy. Policija je pohvalila učesnike festivala ove godine, kazavši da su imali vrlo malo intervencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije