Dosta vam je mrguda? Astrolozi kažu da su ovo najveseliji horoskopski znakovi

0
Radiosarajevo.ba
Dosta vam je mrguda? Astrolozi kažu da su ovo najveseliji horoskopski znakovi
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Osmijeh je zarazan pa nije ni čudo što gravitiramo prema onima koji su sretni i prijateljski raspoloženi. Ako osjećate da trebate više pozitivnosti, možda biste željeli provoditi vrijeme s onima koji su rođeni 'veseljaci'.

Strijelac

Strijelcima vlada sretan Jupiter i imaju najbolji stav. Za razliku od mnogih drugih znakova, oni ne analiziraju previše stvari, što znači da su u stanju ostati u trenutku i zadržati svoje sunčano raspoloženje.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Sedmični horoskop: Blizanci trebaju pripaziti na financije, a ovaj znak očekuju problemi

Sedmični horoskop: Blizanci trebaju pripaziti na financije, a ovaj znak očekuju problemi

"Oni su izvrstan prijatelj koji će vam pomoći da odvratite misli od teških vremena", kaže Stina Garbis, astrologinja. Ne samo da je ovaj znak najveseliji, već će vam pomoći da se oraspoložite.

Bennet dodaje da ih žudnja za avanturom i osjećaj neovisnosti usrećuju. Oni uvijek imaju zbog čega biti veseli, bilo da planiraju sljedeći odmor ili odlaze na adrenalinski vikend.

Lav

Lav voli svjetla reflektora, toliko da će često postati komičari ili pjevači. Izvan pozornice, uživaju u zabavljanju prijatelja i porodice urnebesnim pričama i započinjanju zabavnih aktivnosti poput karaoka.

Prati ih sreća: Ova četiri znaka će do kraja godine pronaći srodnu dušu

Prati ih sreća: Ova četiri znaka će do kraja godine pronaći srodnu dušu

Astrologinja, vidovnjakinja i duhovna trenerica Tara Bennet objašnjava da se oni okružuju veselim pojedincima koji ih jednostavno obožavaju pa im je lako ostati optimističnima. Ako je Lav loše raspoložen, to neće dugo trajati. 

Blizanci

Ovaj pričljivi znak toliko je zabavan i otvoren da može učiniti da dosadna noć na kauču izgleda kao kućna zabava. Blizanci uvijek imaju nešto na umu i nešto za reći, napominje Garbis. Zbog toga je njihovo raspoloženje posebno zarazno kada upoznaju nove pojedince koji bi se inače mogli osjećati nervozno ili neugodno, piše MSN.

No imajte na umu da su Blizanci zbog svog ekstremno ekstrovertnog statusa navikli biti u središtu pozornosti. Kad nisu, osmijeh se brzo može pretvoriti u mrštenje.

Vaga

Vage su dobro uravnotežene i smatraju se mirotvorcima Zodijaka, prema Bennet.

Ulažu velike napore kako bi život održali 'u ravnini'. Ovaj stabilan temperament znači da rijetko budu 'otkačeni' i mogu vidjeti obje strane situacija koje bi inače mogle biti uznemirujuće.

Ova dva znaka imat će tešku jesen: Jedne očekuje financijski krah, a druge zdravstveni problemi

Ova dva znaka imat će tešku jesen: Jedne očekuje financijski krah, a druge zdravstveni problemi

Vage se ne sukobljavaju u nastojanjima da očuvaju mir. Ali nemojte ih brkati s pasivno-agresivnijim znakovima. Oni jednostavno iznose situacije kada se pojave i onda ih puštaju, što dovodi do dobrog raspoloženja.

Rak

Rakovi su poznati po tome što su neraspoloženi, ali kada je to raspoloženje dobro, oni su jedan od najradosnijih znakova. Ovi rođeni njegovatelji ispuštaju najpozitivnije vibracije kada se osjećaju ugodno i kada su okruženi omiljenim prijateljima. U tom smislu, Garbis kaže da Rakovi imaju veseli stav dok provode dan brinući se za svoje voljene i dom.

No budući da ovim vrlo emotivnim znakom vlada Mjesec, njihovo se raspoloženje lako može promijeniti. U tim slučajevima, kada se osjećaju 'zvan elementa', vjerojatno će se povući u svoje ljušture. 

Ovan

Ovi rođeni vođe imaju vrlo poticajan stav.

"Iako nije tip veseljaka, Ovan ima stav pun nade i inspiracije i može se suočiti s izazovima s osmijehom na licu", kaže Garbis.

Ovo je dobrodošla osobina kod suradnika, ali je također odlična kod partnera jer oni mogu pomoći da se nosite s teškim vremenima. Ali imajte na umu da s ovim ambicioznim načinom razmišljanja dolazi veliki ego. Sve dok budu na prvom mjestu, sve će biti dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije