Dječija pisma rastopila srca širom svijeta: Dragi predsjedniče Trump

Radiosarajevo.ba
Dječija pisma rastopila srca širom svijeta: Dragi predsjedniče Trump
Mnogi se roditelji od proglašenja Donalda Trumpa kao američkog predsjednika pitaju kako će djeci objasniti da im zemlju vodi neko ko se izruguje ljudima s poteškoćama, ko hladnokrvno komentira žene i ljude druge rase kao da nisu ljudi...

Ta ista pitanja mučila su Molly Spence Sahebjami stoga je odlučila pokrenuti zatvorenu grupu na Facebooku naziva "Dear President Trump: Letters From Kids About Kindess".

Njen plan bio je jednostavan - pozvat će roditelje da se pridruže toj grupi na Facebooku i djeci će u ruke dati olovku i papir kako bi napisali pozitivne poruke i objasnili Trumpu važnost pristojnog i dobrog ponašanja.

Unutar nekoliko dana, na hiljade se ljudi priključilo grupi te je broj uključenih u ovu grupu do pisanja ovog teksta prešao brojku od 13.000

Na kraju se cijeli internet uključio hashtagom #KidsLettersToTrump.

"Dragi predsjedniče Trump, mislim da bi trebao početi brinuti o drugim ljudima i biti dobar. Nemoj biti zlostavljač. Budi dobar prema ženama", jedno je od pisama upućenih Trumpu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije