Da li je on pravi ili ne: Žabac ili princ?

Radiosarajevo.ba
Da li je on pravi ili ne: Žabac ili princ?
Foto: Pixabay / Ilustracija

Čak i ako vam neka njegova navika smeta, razmislite smeta li vam toliko da ne možete biti s njim.

Naravno, ne postoji šema, dijagram, niti tajni način da saznate ko je vaš idealni partner, ali postoje pitanja koja vam mogu pomoći barem za početnu orjentaciju. Ako ste u potrazi za "onim pravim" muškarcem provjerite kako glase vaši odgovori na sljedeća tri pitanja.

Kako doživljavate njegove mane?

Ne postoji idealan muškarac i sigurno i vaš dragi ima neke mane. Razmislite, možda vam smeta to što puši, ponekad popije koju kapljicu previše ili prečesto posjećuje kladionice. Ali, ponovo razmislite - koje njegove “mane” možete podnijeti? Ako je odgovor - sve, onda je pravi muškarac za vas. Podrazumijeva se da razlikujete nešto što je navika koja vam se ne dopada od stvarnih problema zavisnosti i sličnog. Dakle, čak i ako vam neka njegova navika smeta, razmislite dobro smeta li vam zaista toliko da ne možete biti s njim? I imajte na umu da ni vi nijeste savršeni. A tolerancija je znak ljubavi, pišu Vijesti.me.

Koliko ste u njegovom društvu prirodni i opušteni?

Uz pravog momka gotovo uvijek ćete biti opušteni, osjećaćete se savršeno u svojoj koži i nikad nećete morati da glumite i da se pretvarate. Naravno, i on mora biti samouvjeren, siguran u sebe i imati pozitivnu energiju kojom će uticati na vezu. Ako ne vidi ništa drugo osim sebe i ako je koncentrisan isključivo na svoje potrebe, bježite od njega.

Kako se ponaša prema vama i poštuje li vas?

Poštuje li vaše osjećaje, ličnost i karakter? Muškarac koji je pravi za vas trudi se da vas usreći i zna da uživa u životu - zajedno s vama. Ako primijetite da rješava probleme tako da prijatelje - ili ne daj Bože mamu - zove za svaku sitnicu, razmaženo je derište i nije za vas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije