Provjerite da li vaša djevojka fantazira o drugim mušakrcima uz pomoć

Radiosarajevo.ba
Provjerite da li vaša djevojka fantazira o drugim mušakrcima uz pomoć
Foto: Pexels / Ilustracija

Proučavanje sa Univerziteta u Vermontu otkriva da duže veze najčešće označavaju veće i učestalije lutanje uma i fantaziranje o drugim muškarcima. Prije nego što vas potpuno obeshrabre ovi podaci, imajte, ipak, na umu da požuda vaše djevojke za drugim muškarcima ne mora nužno da označi i krah vaše veze. Ne postoje naučni podaci koji dokazuju da njeno razmišljanje o preljubi i seksu sa drugim muškarcem znači da će ona to i uraditi, piše Men's Health.

Ljudskim bićima su stalno potrebne novine i uzbuđenja“, kaže Vendi Volš, kanadsko-američka novinarka i psihoterapeutkinja. „Seksualne fantazije pomažu vašoj djevojci da napravi te novine u svojoj glavi, a ne u krevetu. Fantazije su samo jedna stvar koja pomaže održavanju monogamije“, kaže Volš.

Uostalom i muškarci rade ovo isto. Prema studiji iz Vermonta, 98 procenata muškaraca zamišlja da ima seks sa drugim ženama. Postoje "osnovi sumnje", doduše bez naučnih dokaza, da su preostala dvojica lažovi.

„Ne brinite“, poručuje Pol Hokmejer, bračni terapeut. „Cijenite činjenicu da je vaša djevojka uzbuđena i da žudi za bogatim, raznovrsnim i zanimljivim seksualnim životom. Zapamtite da su fantazije samo način da se održi seksualno uzbuđenje u dugim vezama."

„Ponekada kada su parovi dugo zajedno, oni toliko dobro poznaju tijela svojih partnera da izgleda kao da iznova i iznova sviraju po jednim te istim žicama“, kaže Volš.

Kako biste vratili iskre i strasti sa početka, uradite nešto nekonvencionalno i potpuno izazovno. Budite nestašni na mirnijim javnim mjestima... Ili saznajte šta joj je na umu i sprovedite ideju u akciju. Mašta o policajcima i vatrogascima? Nabavite uniformu, pišu Vijesti.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije