Čovjek koji više od 20 godina živi na brodovima za krstarenje dobio bizarnu nuspojavu

2
Radiosarajevo.ba
Čovjek koji više od 20 godina živi na brodovima za krstarenje dobio bizarnu nuspojavu
Foto: You Tube/Screenshot / Mario Salcedo najsretniji čovjek na svijetu

Čovjek koji je proveo 23 godine živeći na brodovima kompanije Royal Caribbean otkrio je čudnu nuspojavu koja mu se razvila.

Mario Salcedo je prvi put počeo živjeti na brodovima kompanije Royal Caribbean International 2000. godine, nakon što je napustio ulogu direktora za međunarodne financije u internacionalnoj korporaciji na području Sjedinjenih Američkih Država.

Osim nekoliko kratkih odmora od 15 dana godišnje i 15-mjesečne pauze tokom pandemije koronavirusa, proveo je više od 20 godina na moru.

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Međutim, Mariova ljubav prema krstarenju (zbog koje je među putnicima i posadom dobio nadimak Super Mario) utjecala je na njegovo zdravlje i izazvala neobičnu nuspojavu.

Prvu fazu svoje "karijere krstarenja" započeo je 1996. godine, navodi, pričajući YouTuberici Alanni Zingano da je probao deset različitih kompanija za krstarenje i obišao impresivnih 150 krstarenja na približno 70 različitih brodova prije nego što je odlučio na kojem će konačno živjeti.

Mario je na kraju odabrao Royal Caribbean, napominjući da ga je posebno osvojio Voyager of the Seas krajem 1999. godine jer je bio "totalno drukčiji od drugih".

"Ovaj brod kao da je napravljen za mene", dodaje on.

Brod možda jest "napravljen" za Maria, ali čini se da ljudsko tijelo nije najbolje prilagođeno za boravak na brodu više od 20 godina.

Kao rezultat provedenih više od 9.000 noći na brodovima za krstarenje, prema podacima iz 2022. godine, Mario je rekao časopisu Condé Nast Traveller 2016. godine da mu noge sada "ne rade baš najbolje kad u rijetkim momentima dođe na kopno".

Kazao je: "Izgubio sam svoje 'kopnene noge', jer sam navikao da hodam na brodu koji se uvijek ljulja, tako da sada na kopnu - koje se, jel, ne miče - ne mogu hodati ravno."

U intervjuu za All Things Cruise, Mario je dodao: "Navikao sam biti na brodovima, tako da mi se to čini udobnijim nego boravak na kopnu."

Tokom svog života, Mario je proputovao impresivnih 1.100 krstarenja.

Cijena života na brodu se povećala, a Mario je rekao YouTuberici Zingano da plaća 82.000 dolara  (151.590 KM) godišnje kako bi živio u jednoj od kabina na brodovima kompanije Royal Caribbean.

Za blog kompanije Royal Caribbean Mario je rekao: "S toliko prijatelja i uspomena stvorenih na moru tokom godina, planiram nastaviti s krstarenjem bez određenog datuma kraja, pod uvjetom da mi je zdravlje dobro i da se zabavljam."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije