Luksuzno krstarenje rasprodano za dan: Brodom na 66 odredišta...

0
Luksuzno krstarenje rasprodano za dan: Brodom na 66 odredišta...
FOTO: EPA / Putovanje kreće iz Sydneya

Luksuzno krstarenje brodom rasprodano je za dan. Putovanje Silversea Cruiseasa kreće iz Sydneya u januaru 2023. godine te košta od 104.000 američkih dolara po osobi do 388.000 američkih dolara za najbolje sobe.

Nakon isplovljavanja iz Sydneya 10. januara 2023. kako se planira, krstarenje brodom Silver Shadow uplovit će na 66 odredišta širom Tihog oceana, Azije, Afrike, Južne Amerike i Kariba, prije nego što konačno pristane u Fort Lauderdale na Floridi, nakon gotovo 20 sedmica na moru, piše Independent.

Pri tome će putnici razgledati čak 34 različite zemlje i pet kontinenata.

„Uspjeh ovog putovanja svjedoči o snažnoj potražnji koju vidimo na tržištu, posebno od bogatih, sofisticiranih putnika“, rekao je Roberto Martinoli, predsjednik i izvršni direktor kompanije Silversea.

Na brodu ima mjesta za 388 putnika i 302 člana posade, a brod je dovoljno malen da može ploviti rijekom Amazonom kad stigne u Brazil.
Krstarenje je tematski usmjereno na umjetnost, a raspored putovanja složen je oko muzičkih manifestacija te lokalne umjetničke, pozorišne i plesne tradicije na svakom odredištu.

To nije prvo krstarenje oko svijeta koje se brzinski rasprodalo. Šestomjesečno krstarenje rasprodano je u samo jednom danu u februaru 2021. godine.

Putovanje od 180 dana, koje nudi Oceania Cruises svojim brodom Insignia, isplovljava 2023. godine, vozeći goste na 96 odredišta u 33 zemlje na četiri kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije