Upoznajte ženu koja radi na nudističkom kruzeru: 'Mnogima kažem, kapetan i posada nisu goli'

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte ženu koja radi na nudističkom kruzeru: 'Mnogima kažem, kapetan i posada nisu goli'
Foto: Business Insider / Kat Vitmajr

Ket Vitmajr, 61-godišnja potpredsjednica prodaje jedne nudističke kompanije za krstarenja otkrila je kako je to raditi na nudističkom kruzeru, kao i koja pravila moraju da se prate.

Mnogima nije jasno ni šta nudizam tačno podrazumijeva, ali Ket je uspjela da približi ovaj životni stil svima koji se radoznali. 

"Ja sam organizator krstarenja za Bare Necessities Tour and Travel, nudističku kompaniju za krstarenja. Provodim cijelu godinu kao dio tima koji planira naša dva krstarenja: februarsko putovanje na našem Big Nude Boat-u, velikom krstarenju sa 3.000 putnika, i manje krstarenje tokom ljeta, rekla je Ket.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Davne 1997. godine, prijatelj koji je bio fotograf u kompaniji Bare Necessities tražio je bračni par koji bi se pridružio njihovom sljedećem krstarenju i pojavio se na nekim promotivnim fotografijama.

"Moj muž i ja smo samouvjereni pred publikom. Imam iskustvo u pozorištu i vodila sam kompaniju za pjevanje telegrama dok je on radio kao meteorolog. Ranije smo se kupali sa prijateljima i osjećali se prijatno, a krstarenje je bilo na Tahitiju, što je zaključilo dogovor sa kompanijom, rekla je Ket i nastavila:

Još jedan kruzer kojeg niko ne želi, 600 putnika pluta morem

Još jedan kruzer kojeg niko ne želi, 600 putnika pluta morem

Išla sam na njihova krstarenja i volontirala više od decenije prije nego što sam postala stalno zaposlena.

Radili smo kao modeli na našem prvom krstarenju i odlučili da se vratimo u narednoj deceniji da radimo kao generalštab. Odgovarali bismo na pitanja i pomagali u malim stvarima, kao što je staranje da gosti drže peškir između sebe i svojih sjedišta.

Kompanija je 2010. htjela da zaposli prodajnog saradnika koji govori njemački — nudizam je veoma rasprostranjen u Njemačkoj. Njemački mi je dovoljno dobar, pa sam se upustila u ringu.

Nalazim se u Ostinu i stalno sam zaposlena u Bare Necessities od 2010. godine. Sada sam potpredsjednica prodaje za dva nudistička krstarenja. Takođe pomažem u popunjavanju osoblja i organizaciji krstarenja dok plovimo.

Za svako krstarenje pravim rasporede tako da naši zaposleni znaju kada treba da popune informativni štand, obavljaju "dužnost na večeri" kako bi se uvjerili da se gosti pridržavaju kodeksa oblačenja i pridružili se plesnom klubu noću kako bi bili sigurni da stvari idu glatko.

Gosti hotela dovedeni u škakljivu situaciju: Pitamo se ko nas je sve gledao

Gosti hotela dovedeni u škakljivu situaciju: Pitamo se ko nas je sve gledao

Također, pomažem u koordinaciji prijava za ekskurzije na obali. Obično imamo oko 10 do 15 ekskurzija koje možemo izabrati u svakoj luci. Svaki dan postoje novi izazovi na moru, uključujući suočavanje sa vremenskim prilikama i dolazak u luku u drugačije vrijeme od planiranog — što znači da moramo da se uvjerimo da su timovi koji stoje iza ekskurzija na obali u toku.

Ne razumiju svi šta je nudizam

"Za nas to što smo goli nije seksualno ili nešto čega bismo se sramili. Nudizam znači ostavljanje predrasuda iza sebe.

Kada ne nosite odeću, ne možete odmah da kažete nečiji ekonomski status ili kako glasa; morate da razgovarate sa njima da biste saznali ko su. Naši gosti sklapaju duboka prijateljstva za koja mislim da se ne stvaraju tako lako na krstarenju gdje su svi obučeni.

Mi nismo svingersko krstarenje. Ovo nije lifestyleputovanje. Postoji mnogo mogućnosti za putovanja, ali to nije ono što mi radimo", navela je Ket.

Postoje pravila za golo putovanje

"Imamo pravila na brodu. Najvažnije je da morate da tražite dozvolu pije nego što se fotografišete sa nekim drugim.

Skrivena plaža u Hrvatskoj na popisu je najboljih na svijetu: Znate li za Nugal?

Skrivena plaža u Hrvatskoj na popisu je najboljih na svijetu: Znate li za Nugal?

Muškarci ne mogu biti previše uzbuđeni. Kažemo da ako počnu da osećaju da se stvari "kreću tamo dole", skoče u hladnu vodu ili razmišljaju o bejzbolu.

Večera u svečanoj trpezariji ima pravila oblačenja, uglavnom zato što konobari nosi poslužavnike sa toplom hranom. "Bez bradavica, bez (genitalija) i bez zadnjica" je ono što uvijek kažem da podsjetim ljude na naš kodeks oblačenja za večeru.

Večera je jedini put kada gosti moraju da nose pravu odeću - bez mreže, ništa providno i ništa od kanapa.

Kapetan i posada nisu goli. Naš prvi dan na brodu je uvek mali šok za posadu, ali poslije toga je zabava za sve. Takođe nismo goli u lukama, osim za određene ekskurzije za nudiste ili ako smo dogovorili da imamo ekskluzivno korišćenje luke", kaže Kat.

Bili smo na nekim nevjerovatnim mjestima

Stekla sam neke nevjerovatne uspomene radeći za Bare Necessities. Jedan od mojih najupečatljivijih dana bio je kada smo posetili Tanu, ostrvo u južnom Pacifiku u Vanuatuu.

Naš brod je bio prvi veliki brod za krstarenje koji se usidrio u njihovom zalivu. Dok smo se okupljali na plaži da upoznamo lokalno stanovništvo, grupa muškaraca sa lišćem izvela je neke od tradicionalnih plesova na svom ostrvu. To je bilo nevjerovatno.

Tokom godina bili smo na mnogim tropskim mjestima, uključujući Fidži, Tahiti i Med.

Ali moje omiljeno od skoro 50 jedrenja koje sam obavila, bilo je na Aljasci. To je bilo teško prodati u to vrijeme jer se nudisti i hladnoća ne miješaju uvijek, ali je dobro funkcionisalo. Brod je proširio krov preko palube bazena da bi moglo da nam bude toplo i da bismo mogli da uživamo u kupanju. U luci smo istražili neke sumporne tople izvore.

Svako krstarenje zahtijeva mnogo planiranja

Organizovati krstarenje je kao igranje predstave u velikom pozorištu. Vrijedno radim iza kulisa sa gostujućim predavačima i osobljem kompanije za krstarenje. Onda radimo nedjelju dana i završili smo. Odmah počinjemo iznova.

Krstarenje mora da bude svježe svake godine, ali također moramo da zadržimo dovoljno primamljivih atrakcija - na primjer, tokom krstarenja koje smo upravo završili imali smo privatna ostrva na Bahamima samo za sebe.

Ponovili smo neke tematske večeri koje su bile veoma popularne. Nudisti, iznenađujuće, vole kostime. Na našem Velikom golom brodu imamo nekoliko tematskih večeri i jednu veliku kostimiranu zabavu. Moj omiljeni kostim ikada bio je muškarac koji se obukao kao flaša tekile. Imao je čep na glavi. Njegovo tijelo je bila boca. Samo treba da zamislite šta je bio crvić. Nikada se u životu nisam tako smijala.

Naš način putovanja nije za svakoga. Ne razumiju svi šta je nudizam i to je u redu. Ako ste radoznali, ovaj način putovanja bi mogao biti ono što tražite. Šalim se da je mršavljenje naša droga.

Na našem Velikom golom brodu sa nešto više od 3.000 putnika, oko 70 odsto gostiju na brodu su stalni gosti. Naše jedrenje na malim brodovima se vrlo brzo rasprodaju. To mi govori da radimo nešto kako treba, piše Business Insider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije