Bernie im uplatio oko 7 miliona KM za biznis: One spiskale sve na „krpice“

Radiosarajevo.ba
Bernie im uplatio oko 7 miliona KM za biznis: One spiskale sve na „krpice“
Foto: EPA-EFE / Bernie Ecclestone sa kćerkama

Obožavaju modu, puno troše, a u ormaru imaju po 20 ili 30 Hermes Birkin torbi kojima se cijena kreće između 20.000 i 380.000 KM. Sestre Tamara (35) i Petra (31) Ecclestone od rođenja su okružene velikim bogatstvom.

Njihov otac, jedan od vodećih ljudi Formule 1, Bernie Ecclestone (89) od malena im je uplaćivao novac što je trebao biti biti fond za obrazovanje, biznis, investicije... Međutim, cure su imale druge planove, a raskalašeni način života dobro im je imponirao.

Djevojke su tako ušteđenih više do 7 miliona KM potrošile na 200 para cipela i torba, a kada su zadovoljile sve materijalne potrebe krenule su u potragu za suprugom.

Tamara je u tom naumu i uspjela te se 2013. udala za Jayja Rutlanda, a na tu je svadbu 'iskeširala' više od 15 miliona KM, zbog čega su je britanski tabloidi mnogo puta nazvali 'kraljicom vulgarnosti'. Između ostalog, Tamara je pokrenula i vlastiti reality show, upustila se u modni biznis, a također je vlasnica brenda 'Fifi and Friends'. Ambasadorica brenda je njezina petogodišnja kći Sophia, u koju također 'ulaže' puno novaca. Tako je za njezin rođendan Tamara iskeširala oko 160.000 KM.

Tročlana porodica živi u zapadnom dijelu Londona, a njihova raskošna rezidencija vrijedi više od 157 miliona KM. Njihov dom ima 57 spavaćih soba, a sama vlasnica jednom je prilikom priznala kako tamo borave samo njih tri. Tamara u svom domu osim spremačica, vrtlara i batlera ima i kuhare te šetače psa.

Uz golem broj spavaćih soba, ova luksuzno opremljena nekretnina ima bazen, kuglanu, igraonicu za kćerkicu, u kojoj se nalaze igračke o kojima sanja svaka djevojčica tokom djetinjstva, a u kupaonicama su česme i kade napravljene od zlata, dok trpezarija ima velike stolice od baršuna i ogroman mramorni stol. Žensku populaciju posebno bi dojmio veliki 'walk in' ormar u kojem prevladavaju njezine skupocjene krpice.

Sestre Tamara i Petra Ecclestone od rođenja su okružene velikim bogatstvom - undefined

Foto: Instagram: Sestre Tamara i Petra Ecclestone od rođenja su okružene velikim bogatstvom

Njezinu kuću 24 sata dnevno čuvaju zaštitari, međutim, nedavno se dogodio krah. Trojica provalnika ušla su joj u kuću i ukrala nakit u vrijednosti veće od 120 miliona KM. Kći britanskog mogula izjavila je kako je slomljena i u totalnom šoku nakon cijelog incidenta.

Nakon što je potrošila svoj dio novca iz zaklade koju je njoj i Tamari namijenio Bernie, Petra je također krenula u potragu za bračnom srećom, ali se nakon sedam godina braka rastala. Između ostalog, čitavu svadbu platio joj je otac, a tom je prilikom iskeširao više od 27 miliona KM.

Ovo je ljeto prodala vjerojatno najveću vilu u Los Angelesu za iznos veći od 220 miliona KM. Petra ju je kupila 2011. godine za 145 miliona KM, što znači da je u konačnici i zaradila. Riječ je o vili koja ima, ni više ni manje, nego 123 spavaće sobe, noćni klub u podrumu, kao i nekoliko predimenzioniranih akvarija s ribicama. Kuća, koja se proteže na imanju od 5.300 kvadratnih metara, u prodaju je stavljena još 2016., no pravi kupac, čiji je identitet još uvijek nepoznat, naišao je tek nedavno. Petra je nakon prodaje kupila novu vilu u Brentwoodu za više od 38 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije