Tamari Ecclestone ukraden nakit vrijedan 64 miliona dolara, porodica potresena

Radiosarajevo.ba
Tamari Ecclestone ukraden nakit vrijedan 64 miliona dolara, porodica potresena

Iz londonskog doma milijarderke Tamare Ecclestone, kćerke bivšeg vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea, nepoznate su osobe u petak naveče u roku od 50 minuta ukrale nakit vrijedan oko 64 miliona dolara, prenijele su agencije.

Navodi se da su trojica lopova provalila u kuću bogate 35-godišnjakinje koja se nalazi blizu Hyde Parka te sa sobom odnijeli sav nakit iz sefa smještenog u spavaćoj sobi.

Tamara Ecclestone nije bila u Velikoj Britaniji kad se dogodila provala jer je otputovala na božićne praznike, stoji u policijskom izvještaju.

Glasnogovornica londonske policije rekla je da zasLondonad ne može potvrditi nikakve pojedinosti, a na novinarsko pitanje o krađi je odgovorila da su njene kolege u stambeni objekat u zapadnom Londonu pozvani u petak naveče, malo nakon 23 sata, zbog dojave o provali.

„Raspolažemo podatkom po kojemu je ukraden nakit velike vrijednosti. Istraga je u toku“, kazala je.

Glasnogovornik porodice Ecclestone rekao je da može potvrditi da je došlo do provale u kuću.

Zaštitari porodice sarađuju s policijom. Tamara i porodica su dobro, no duboko su ogorčeni i potreseni. Ako bilo ko ima informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, obratite se policiji“, rekao je glasnogovornik porodice Ecclestone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije