Beba rođena usred metroa dobila besplatan prijevoz idućih 25 godina

Radiosarajevo.ba
Beba rođena usred metroa dobila besplatan prijevoz idućih 25 godina
Foto: Unsplash / Ilustracija
Dječačić koji je na svijet došao u srijedu navečer usred pariškog metroa, na južnoj stanici Glaciere, na poklon je dobio besplatan prijevoz u pariškoj podzemnoj željeznici idućih 25 godina.

"Dječačić je nazvan Ousmane (Osman) i rođen je u srijedu navečer u 22.40 na liniji metroa broj 6. Na sreću, ondje se zatekao ljekar koji je Ousmanovoj majci pomogao pri porođaju. Saobraćanje metroom u južnome dijelu Pariza privremeno je bilo prekinuto", rekao je medijima dužnosnik pariškoga RATP-a.

"Ousmaneu smo poklonili pokaz za vožnju metroom koji će biti valjan do 2043.", kazao je.

Majka i Ousmane su nakon porođaja vatrogasnim vozilom prevezeni u bolnicu Cochin u 14. arondismanu, prenijeli su francuski mediji.

Besplatan prijevoz tokom 25 godina tradicionalan je poklon RATP-a u slučaju da se beba rodi na jednoj od stanica pariškog metroa.

Slična se priča dogodila u junu kada se beba rodila na stanici metroa Auber u sjevernom Parizu, a u septembru je na svijet došla prinova na najprometnijoj europskoj željezničkoj stanici Gare du Nord, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije