Majka devetero djece pobjegla s Afrikancem, prešla na islam i želi se udati

Radiosarajevo.ba
Majka devetero djece pobjegla s Afrikancem, prešla na islam i želi se udati
Majka devetero djece iz Velike Britanije pobjegla je s Gambijcem kojeg je upoznala online i prešla na islam - kako bi se udala za svog afričkog ljubavnika, piše The Sun.

Heidi Hepworth (45), koja je pobjegla s Mamadoum 'Salieum' Jallowom (32) u novembru prošle godine te ostavila muža i devetero djece, sad planira novo vjenčanje iz snova u džamiji u Gambiji.

Afrika / Napustila djecu i preselila se u Gambiju zbog mlađeg muškarca sa Facebooka

Hepworth je, dok se priprema za udaju, izjavila za The Sun kako je ta većinsko muslimanska nacija "sretnije i brižnije mjesto od Britanije", unatoč lavini kritika koju dobija.

Njen bivši muž Andy Hepworth, s kojim je u braku bila 23 godine, u februaru ove godine tvrdio je kako mu je bivšoj ženi "ispran mozak". No Heidi, koja sad nosi hijab i svakodnevno moli u džamiji, kaže da "nikad nije bila sretnija".

"Niko nije mislio da će ovo potrajati, no volimo se i planiramo vjenčanje", rekla je. Otkrila je i kako je ona njega pitala hoće li je oženiti, ali i da se sljedeće godine za stalno planira preseliti u Gambiju, nakon što finalizira razvod od Andyja.

Rekla je i kako joj je teško napustiti djecu, no i kako "ima samo troje djece mlađe od 16 godina".

Jallowa, vozača taksija u Banjulu, upoznala je sasvim slučajno. "Zaljubili smo se. Upoznala sam ga na Facebooku. Kontaktirao me iz vedra neba. Počeli smo razgovarati, samo se dopisivati. Samo zahtjev za prijateljstvom", otkrila je te dodala da su se dopisivali tri do četiri mjeseca, kad je već znala da je njen brak s Andyjem gotov.

Njen bivši suprug kaže da je Jallow želi nasamariti i tvrdi da ima dokaze da mu je već davala novac. "Pronašli smo potvrdu za slanje novca. U jednoj sedmici poslala je 65 funti. Ali to je bilo dok smo još bili u braku. Nakon toga je vjerovatno počela skrivati da mu šalje novac", rekao je.

Dodao je kako su ga kontaktirali drugi ljudi koji kažu da je na isti način prevario druge žene.

Heidi Hepworth u emisiji Loose Women jučer je branila svoju vezu te naglasila kako ni za čime ne žali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije