Youtube uveo opciju koja će razveseliti korisnike: U ovome ćemo moći uživati

0
Radiosarajevo.ba
Youtube uveo opciju koja će razveseliti korisnike: U ovome ćemo moći uživati
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Ono što je proslavilo TikTok i postavilo ga za lidera među društvenim mrežama s kratkim videima – preuređivanje tuđeg sadržaja – sada stiže i na YouTubeovu konkurentsku uslugu, Shorts.

Od ove sedmice na YouTubeu je omogućeno "remiksanje" Shortsa, odnosno još jednostavnije uređivanje kratkih vertikalnih videa, kao što se to čini i na TikToku.

To će dati kreatorima sadržaja još više mogućnosti da se izraze i komuniciraju s drugima, priključiti se aktualnim trendovima i slično. Direktno iz njihove mobilne aplikacije sada će biti moguće lako i brzo urediti Shortse, svoje ili tuđe, odnosno stvoriti novi sadržaj s elementima postojećih videa.

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Četiri su osnovna načina kako će se to raditi:

  • Sound (zvuk): aplikacija omogućava preuzimanje zvuka iz tuđeg Shorts videa, pa snimanje vlastitog videa s istom zvučnom podlogom – čime se stvaraju viralni trendovi;
  • Collab (saradnja): omogućeno je snimanje vlastitog Shortsa uz paralelni prikaz nekog postojećega, što na primjer omogućava istodobno plesanje uz neku zvijezdu ili slično, također viđeno na TikToku;
  • Green Screen (zeleni ekran): postojeći video moguće je iskoristiti za pozadinu vlastitog Shortsa, pa se nasnimiti preko njega, što je na primjer korisno kod snimanja reakcija ili odgovora na tuđe video sadržaje;
  • Cut (izrezivanje): korisnici sada mogu "posuditi" do pet sekundi tuđeg Shortsa i ubaciti ga u svoj video, piše Bug.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije