Velika promjena: Pogledajte kako izgledaju USB konektori za iPhone 15 modele

1
Radiosarajevo.ba
Velika promjena: Pogledajte kako izgledaju USB konektori za iPhone 15 modele
Foto: Twitter / Ilustracija

Sve smo bliži predstavljanju iPhone 15 serije, pa tako iz dana u dan dobijamo sve više informacija o njoj. U utorak je , 8. augusta, na internetu osvanula fotografija koja prikazuju USB-C konektore za iPhone 15 modele.

iPhone 15 serija stići će s nekoliko velikih promjena, a sigurno da je jedna od najvećih promjena zapravo promjena priključka za punjenje. Tako će iPhonei napokon dobiti dugo iščekivani USB-C priključak i to zahvaljujući novim pravilima Europske unije, koja propisuju da svi proizvođači pametnih telefona koji svoje telefone prodaju na tržištu EU 2024. godine, moraju svoje uređaje dostaviti sa jedinstvenim USB-C priključkom.

Korisnik X.com @lipilipsi podijelio je na svom profilu fotografiju koja prikazuje konektor punjenja za iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus i iPhone 15.

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Na osnovu prethodnih glasina, očekuje se da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus stići sa USB 2.0 konektorima koji će nuditi iste brzine prijenosa podataka od 480 Mbps i brzinu punjenja od 20 W kao i Lighting priključak.

S druge strane, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max dobit će USB 3.2 konektore, što će značiti primjetno veće brzine punjenje na iPhoneu još od 2012. godine.

WhatsApp uvodi novu opciju, korisnici će biti oduševljeni

WhatsApp uvodi novu opciju, korisnici će biti oduševljeni

Međutim, postoji mogućnost da Apple na neki način "izigra" pravilo Europske unije. Naime, još početkom godine pojavile se informacija da kompanija iz Cupertina planira da koristi prilagođeni USB-Type C priključak. Zapravo, radi se o tome da će Apple u njega ugraditi mogućnost autentifikacije.

Nejasno je da li bi implementiranje ovog sistema imalo implikacije u pogledu funkcionalnosti kablova koji nisu Apple-ovi, u smislu brzine punjenja itd. U svakom slučaju, ako do ovoga i dođe, očekivati je reakciju tijela Europske unije, prenosi Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije