Šef Instagrama dao svoj odgovor na vječnu dilemu: Android ili iPhone?

0
Radiosarajevo.ba
Šef Instagrama dao svoj odgovor na vječnu dilemu: Android ili iPhone?
Foto: Twitter / Android / Apple iOS

Prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri ranije ove sedmice se izjasnio u vezi vječne dileme: Da li je bolji Android ili iPhone, ponovo potaknuvši raspravu koja traje od pojave pametnih telefona.

"Android je sada bolji od iOS-a", objavio je Mosseri na društvenoj mreži Threads kao odgovor tehničkom youtuberu Marquesu Brownleeju, poznatom i kao MKBHD, koji je od ljudi tražio odgovor na ovo pitanje.

Mosseri nije ulazio u to zašto smatra da je Android superiorniji, ali njegova upotreba riječi 'sada bolje' implicira da je možda prije smatrao da Appleov iOS ima prednost.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Pitanje koji je operativni sistem popularniji ovisi o tome govorite li o SAD-u ili o cijelom svijetu.

Korisnici iPhonea konačno mogu uređivati poruke na WhatsAppu

Korisnici iPhonea konačno mogu uređivati poruke na WhatsAppu

Prema podacima iz Counterpoint Research-a, više Amerikanaca sada koristi iPhone s iOS-om nego Googleov Android. iPhone je prvi put nadmašio Androide u septembru 2022. U prvom tromjesečju 2023., Apple je držao procijenjenih 52 posto tržišnog udjela pametnih telefona u SAD-u, dok je Samsung drugoplasirani s udjelom od 27 posto. Google, Lenovo i drugi brendovi čine preostali postotak.

Apple nije objavio najnovije brojke o tome koliko tačno iOS korisnika ima širom svijeta. Ali tokom konferencije za razvojne programere Google I/O 2023., Androidov potpredsjednik upravljanja proizvodima Sameer Samat objavio je da postoji 3 milijarde aktivnih Android uređaja.

Statistica procjenjuje da Android, koji je mobilni operativni sistem za većinu proizvođača telefona osim Applea, ima mnogo veći globalni tržišni udio od iOS-a, sa 70,8 posto tržišnog udjela od jula 2023. Appleov iOS ima drugi najveći postotak tržišnog udjela s 28,4 posto. Te procjene uključuju pametne telefone kao i druge uređaje s mobilnim operativnim sistemima, poput tableta.

Baterija na mobitelu vam se brzo istroši? "Produžite" joj trajanje na ovih osam načina

Baterija na mobitelu vam se brzo istroši? "Produžite" joj trajanje na ovih osam načina

Zanimljivo, tokom predstavljanja Threadsa, Instagramovog novog tekstualnog pandana, Meta je najavila da će aplikacija biti dostupna i na iOS-u i na Androidu. Međutim, verzija za iPhone za sada dobiva dodatnu ljubav u ranoj fazi - najnovije karakteristike prvo su uvedene na iPhone, s Android ažuriranjem koje će biti naknadno odrađeno, piše Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije