Poznato koje novitete donosi iPhone 15 Pro, veća cijena na svim tržištima zbog velikih nadogradnji

0
Radiosarajevo.ba
Poznato koje novitete donosi iPhone 15 Pro, veća cijena na svim tržištima zbog velikih nadogradnji
Foto: Twitter / Ilustracija

Apple sprema veliko osvježenje za nadolazeći iPhone 15 Pro i Pro Max, a budući da to sa sobom nosi veće troškove proizvodnje, cijena će im, čini se, biti veća.

Naime, kako doznaje Appleov dugogodišnji analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman, iPhone 15 Pro i 15 Pro Max mogli bi poskupjeti na svim tržištima. Razlog tome je činjenica da će novi Pro modeli imati bolji sistem kamera, kućište od titana umjesto od nehrđajućeg čelika te da će im rubovi zaslona biti za trećinu tanji.

"Očekujem barem manja povećanja cijena za svaki od modela iPhonea 15 izvan Sjedinjenih Američkih Država. S obzirom na to da Pro modeli dobivaju kućište od titana i skuplji sistem kamera, ne bih isključio ni povećanje cijena u SAD-u. Za kontekst, Apple naplaćuje 100 dolara (177,31 KM) više za svoje pametne satove od titana", navodi Gurman u svom novom Power On biltenu.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Kada je riječ o ostalim specifikacijama, očekuje se da će svaki od modela iz linije iPhone 15 dobiti Dynamic Island i USB-C priključak za punjenje. Prema informacijama koje su procurile početkom srpnja, cijela će nova linija Appleovih mobitela imati baterije većeg kapaciteta, što bi moglo rezultirati još boljom autonomijom.

Pro modeli trebali bi imati Appleov A17 Bionic SoC napravljen na 3-nanometarskom proizvodnom procesu i uparen s 8 GB LPDDR5 RAM-a, dok bi obične trebao pogoniti prošlogodišnji A16 Bionic, prenosi portal bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije