Trik uz koji će baterija vašeg mobitela trajati duže

Radiosarajevo.ba
Trik uz koji će baterija vašeg mobitela trajati duže
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Učestalo korištenje mobitela dovodi do pretjerane potrošnje baterije, što bateriju čini sve slabijom te se ona sporije puni. Ipak, postoji način na koji možemo učiniti da život baterije traje duže, piše Reader's Digest.

"Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i pol. Ciklus baterije mjeri se jednim punim punjenjem od 0 do 100. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš telefon, prije ćete ga morati promijeniti", rekla je Liz Hamilton, direktorica Odjela za korisnike i kupce u tvrtki Mobile Klinik, koja se bavi popravljanjem mobilnih telefona.

Kako bi vaša baterija trajala što duže, postoji visoko preporučena metoda punjenja uređaja. Hamilton je otkrila da mobitel trebate samo djelomično napuniti kako biste usporili pražnjenje baterije. Bateriju je idealno napuniti do postotka između 25 i 85 posto.

"Vašoj bateriji najviše šteti ako mobitel napunite do kraja, odnosno do 100 posto. Mnogi ljudi to rade, a nisu ni svjesni da je to što čine loše za njihov uređaj", dodala je.

Također se treba paziti da baterija ne padne na totalnu nulu. Ako se baterija ipak napuni do kraja, potrebno je što prije ištekati punjač iz struje.

Hamilton preporučuje i da smanjite svjetlinu zaslona, da onemogućite značajke koje ne koristite, kao što su lokacija, određene aplikacije i obavijesti te da koristite način slabe potrošnje kako biste produžili vijek trajanja baterije, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije