Kako odabrati pravu maskicu za vaš mobitel?

Radiosarajevo.ba
Kako odabrati pravu maskicu za vaš mobitel?
Twitter / Ilustracija

Iako je ovo pitanje jedno od onih koje spada u kategoriju apsolutno sekundarnih briga u našem životu, nekima je čak i maskica za njihov pametni telefon od velikog značaja.

Bilo da vam treba maskica IPhone ili vaš novi Xiaomi predstavlja vas, na koji god način to bilo, a ujedno i da sačuva vaš mobitel od eventualnih udaraca i ogrebotina.

Možda vam upravo neki savjeti koje ćete ovdje pronaći pomognu u pronalasku te idealne maske, a ujedno i uštede vrijeme koje bi potrošili na traženje.

Cijena

Mnogima je glavna kategorija kod odabira maskice za mobitel upravo cijena. Kao i u svemu, većina ljudi će tražiti optimalni omjer cijene i kvalitete. Internet nam je zato od velike koristi jer možemo pregledati bezbroj trgovina uz samo par klikova miša i kada smo našli što želimo, odabrati najpovoljniju opciju koja se nudi. Najčešće bi se tako odlučili naručiti maskicu online, putem servisa kao Amazon ili eBay, ali ako možete negdje otići i osobno je kupiti, savjetujemo vam da to ipak odradite na taj način.

Ono što je još jedna velika prednost istraživanja putem Interneta jest činjenica da na velikom broju stranica korisnici sami ostavljaju svoje komentare i recenzije pa se tako na neki način možete indirektno konzultirati s drugima.

Odaberite funkcije koje želite

Razmislite i o ostalim mogućnostima koje želite da vaša maskica posjeduje. Primjerice, gotovo svi korisnici tableta i većih mobilnih uređaja odabiru maskicu koja dopušta da se uređaj može rotirati 360 stepeni. Za manje uređaje uglavnom je poželjno da maskica ima mogućnost držanja uređaja u okomitom položaju, primjerice za situacije kada gledate neki duži video ili ste na video pozivu s nekim što vam oslobađa ruke.

Koliko vam je zaštite potrebno

Kada birate maskicu čiji je zadatak prvenstveno štiti uređaj od udaraca, zapitajte se koliko ste zapravo nespretni bili s vašim prethodnim uređajima i ako dođete do zaključka da vam je znao ispasti pokoji put, definitivno gledajte da maskica odrađuje dobar posao zaštite uređaja. U suprotnom, odaberite maskicu sa standardnom razinom zaštite jer maskica neće težiti puno ili značajno povećati dimenzije vašem uređaju.

Stilske maskice

Stilske maskice, primjerice kožne, mogu biti izuzetno lijepe vizualno i odlično “ležati” u džepu. One su odlična alternativa standardnim, već spomenutim maskicama, a mogu odraditi i odličan posao zaštite uređaja osim ako je riječ o nekom žešćem udarcu ili padu s veće visine. Stilske maskice koje sadrže različite vrste folija, mogu svojim otvaranjem uključiti zaslon na modernim pametnim telefonima i to je još jedna situacija u kojoj bi vaš mobitel djelovao još modernije. Također, veliki broj stilskih maskica nudi i razne sitne pretince, najčešće za novac ili kreditne kartice i osobne iskaznice.

Maskice po želji korisnika

Ono što bi vjerojatno svatko volio imati jest maskica s nekim osobnim uzorkom ili slikom, pravljena samo za potrebe pojedinca. Na sreću, takve maskice je također moguće izraditi i veći broj korisnika pametnih telefona se odlučuje upravo na tu opciju kako bi personalizirali izgled svog uređaja po svojoj mjeri. Ukoliko ste u mogućnosti, i vi personalizirajte svoju maskicu nekim vama dragim motivom jer znamo da vas većina koristi svoj uređaj na dnevnoj bazi, a ima li što ljepše nego vidjeti dragu nam sliku čak i kad je mobitel ugašen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije