Šok za fanove: GTA 6 neće izaći onda kada su svi očekivali?

0
Radiosarajevo.ba
Šok za fanove: GTA 6 neće izaći onda kada su svi očekivali?
Foto: Youtube / GTA 6 trailer

Iako su se mnogi nadali da će GTA VI možda zaigrati već početkom 2025. godine, to se nažalost neće dogoditi. Prema informacijama objavljenim u sklopu novog finansijskog izvještaja Take-Two Interactive, GTA VI će vrlo vjerovatno "zaobići" i iduću fiskalnu godinu.

Take-Two Interactive je u svom novom finansijskom izvještaju naveo da tokom sljedeće fiskalne godine očekuje zaradu od sedam milijardu dolara (12,7 milijardi KM), što je za milijardu (1,81 milijarda KM) manje od ranije objavljenih očekivanja.

S obzirom na to da sljedeća fiskalna godina završava 31. marta 2025. godine, smanjena očekivanja za cijelu jednu milijardu mogla bi značiti da GTA VI gotovo sigurno nećemo zaigrati tokom prve četvrtine sljedeće godine.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Iako Take-Two Interactive u svome izvještaju nigdje nije spomenuo GTA VI, sve je izglednije da spomenutu Rockstarovu igru vidjeti nekada poslije aprila 2025. godine. Ovu vijest svakako ne možemo smatrati nekakvom odgodom budući da Rockstar nikada nije formalno otkrio neki konkretniji datum izlaska.

Ipak, nakon navedenog finansijskog izvještaja, dobar dio prilično pouzdanih analitičara složan je u mišljenju da ćemo GTA VI zaigrati nekada tokom druge polovine sljedeće godine, javlja HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije