Tetovirani lik iz GTA 6 trailera tužit će Rockstar za ogroman novac

2
Radiosarajevo.ba
Tetovirani lik iz GTA 6 trailera tužit će Rockstar za ogroman novac
Foto: Youtube / Florida joker i lik iz GTA 6

Rockstarova historija ismijavanja slavnih osoba i događaja je duga i naširoka. I baš kada se nagađalo da će s GTA 6 biti drugačije, da će u ovim woke vremenima ublažiti retoriku kako se nebi našao na širem udaru javnosti, jedan dobar dio najgledanijeg trailera svih vremena posvećen je upravo čudacima s Floride.

Tako je trailer za GTA 6 prepun referenci na osobe iz pravog života, a jedan od njih je i tzv. Florida Joker, lik koji je stekao lokalnu slavu slikama s potjernica i TV prizorima iz sudnica, ne toliko ozbiljnošću prekršaja koliko s tetoviranim licem. Sasvim je jasno kako je lik s tetoviranom facom u GTA 6 traileru inspirisan njegovim likom i djelom, pa je Florida Joker najavio tužbu.

"GTA, moramo popričati”, pravim imenom Lawrence Sullivan poručio je na TikToku, pa dodaje kako će mu morati isplatiti "milion ili dva miliona dolara" (1,81 ili 3,63 miliona KM).

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Ovo sam ja, a ovo sam isto ja", nastavio je pokazujući usporedbu sebe te lika iz trailera. I ustvari je u pravu, prilično je jasno od koga je Rockstar pokupio inspiraciju, međutim, Florida Joker nije ni približno prva javna ličnost koja je pokušala tužiti Rockstar.

Američka glumica i pjevačica Lindsay Lohan jednom je tužila Rockstar da je u GTA 5 koristio njen lik bez dopuštenja. I zaista, fiktivna glumica i pjevačica iz Los Santosa imena Lacey Jonas po svemu sudeći kreirana je po uzoru na Lohan.

Od modnog izričaja, do naglaska i ponašanja, uzor je jasan.

Sutkinja u postupku tada je zaključila kako satira nije, što je zaključak kojeg će Rockstar vjerovatno citirati i u ostalim potencijalnim parnicama, ako do njih uopšte dođe, javlja FFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije