Pogledajte sjajnu priču GTA 6: Jedna stvar će vas iznenaditi, ali i oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte sjajnu priču GTA 6: Jedna stvar će vas iznenaditi, ali i oduševiti
Foto: Youtube / GTA 6 trailer

Prvi prikaz GTA 6 potvrdio nam je neke ranije glasine, a neke je i demnatovao. U slučaju da niste pratili prijašnje vijesti, evo sada sažetka svih važnijih informacija.

U glavnim ulogama ove priče bit će ljubavni par Jason i Lucia. Rockstar je inspiraciju za priču tražio u poznatom paru američkih kriminalaca koji su se zvali Bonnie i Clyde.

Iako se bilo spominjalo da bi GTA 6 radnjom mogao biti smješten krajem 20. stoljeća, to ipak neće biti slučaj – odvijat će se u moderno vrijeme.

Žene su ludjele za njim: Prepoznajete li pjevača sa fotografije?

Žene su ludjele za njim: Prepoznajete li pjevača sa fotografije?

Potvrdu toga imamo u prikazu (ne)kulture društvenih mreža, prijenosa uživo i sl. Tu GTA 6 planira biti aktuelan, ponajprije kroz parodiranje i prikazivanje različitih prankova, izazova i sl. Motiv viralnosti mogao bi biti integriran u samu priču o dvoje pljačkaša, ali o tome za sada možemo samo nagađati.

Iz trailera vidimo kako će Lucia u jednom trenutku završiti u zatvoru, ali nije još poznato hoće li to biti privremeno ili će ona svoju priču pričati kao prisjećanje na prošle događaje. Izglednije je ovo prvo jer na promotivnom posteru možemo vidjeti kako Lucia na nozi ima uređaj za praćenje, što bi značilo da je iz zatvora puštena uz uslovnu kaznu.

U bilo kojem slučaju, motiv povjerenja bit će naglašen u priči. Čini se kako Lucia vodi glavnu riječ u pljačkaškom duetu, a Jasonu govori kako će se izvući jedino ako ostanu zajedno i budu tim.

Motiv romantičnih veza i povjerenja među kriminalcima i ranije je bio obrađivan u GTA serijalu, ali uglavnom kao usputna i sporedna stvar. Na primjer , GTA 3 je odmah u startu igre imao situaciju u kojoj protagonista izda njegova partnerica, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije