Saznajte da li vaš partner špijunira s kim razgovarate na WhatsAppu: Ovako možete provjeriti

0
Radiosarajevo.ba
Saznajte da li vaš partner špijunira s kim razgovarate na WhatsAppu: Ovako možete provjeriti
Foto: Pexels / Ilustracija

S porastom online prijevara i napada, građani sve češće brinu o hakerima koji bi mogli pristupiti podacima koje imaju spremljene u raznim aplikacijama na mobilnim uređajima, no stručnjaci upozoravaju da su prijetnje obično puno bliže domu. S tim na umu pokrenuli su dijalog o pitanju znate li kako provjeriti špijunira li neko vaš WhatsApp račun.

Društvenim mrežama počeli su kružiti videi u kojima ljudi objašnjavaju kako su shvatili da njihovi parteri imaju pristup njihovom WhatsApp računu bez da su toga bili svjesni, piše Forbes. Osoba može potajno klonirati vaš račun na svoj elektronički uređaj i pročitati svaku poruku koju primite ili pošaljete.

WhatsApp ima opciju "povezani uređaji" koja dozvoljava da poruke primate i šaljete s računala ili tableta koristeći aplikaciju. Moguće je WhatsApp povezati i s drugim mobitelom ukoliko na njemu već nije instalirana ta aplikacija. Dakle, ako netko ima pristup vašem mobitelu, ta osoba treba samo minutu ili dvije da pomoću skeniranja QR koda poveže vaš mobitel sa svojim uređajem i obriše obavijesti na vašem uređaju kako to ne biste znali.

Slobodan Vasković tvrdi: SAD su razorile Dodika i otpočele razaranje SNSD-a

Slobodan Vasković tvrdi: SAD su razorile Dodika i otpočele razaranje SNSD-a

Na sreću, jednako je lako i provjeriti špijunira li vas netko na ovaj način. U WhatsAppu otiđete u postavke i odaberete opciju "povezani uređaji/linked devices". Tamo će se pojaviti imena svih uređaja s kojima je vaš račun povezan, a ako na njemu pronađete uređaje koji vam nisu poznati, odmah se izlogirajte iz njih. Isto možete napraviti i s drugim aplikacijama za razmjenjivanje poruka.

Osim toga, WhatsApp uvodi i "zaključane razgovore" koji nude opciju postavljanja različitih lozinki koje služe kao dodatna sigurnosna provjera koja štiti razgovore u posebnoj mapi, ukoliko vam je ta opcija potrebna. Napominju i da WhatsApp ne sinkronizira cijelu historiju razgovora kada se spoji s novim uređajem, a broj prenesenih poruka ovisi o raznim faktorima poput vrste uređaja, dostupne memorije, internetske veze, prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije