Nova opcija na WhatsAppu iznenadila korisnike: Ovo ćete moći vidjeti u kontaktima

0
Radiosarajevo.ba
Nova opcija na WhatsAppu iznenadila korisnike: Ovo ćete moći vidjeti u kontaktima
Foto: EPA-EFE / Aplikacija WhatsApp

Nakon što je uočena u WhatsApp beta verziji za Android , funkcija "Recently Online" sada je izgleda u izradi za iOS aplikaciju. Funkcija Recently Online pojavljuje se za odabrane beta korisnike na iOS-u, koja pokazuje koji je od vaših kontakata nedavno bio online.

Dokazi ove nove funkcije uočeni su u WhatsApp beta verziji za iOS aplikaciju v24.9.10.71. Prema WABetaInfo , funkcija "nedavno online" prikazuje ograničen prikaz nedavne aktivnosti vaših kontakata. Kada započnete interakciju s bilo kojim od svojih kontakata, bilo da započnete novi chat ili započnete novi poziv, sada ćete vidjeti koji su kontakti nedavno aktivno koristili WhatsApp.

Ovo ne prikazuje live feed svih koji su trenutno na mreži, međutim, pokazuje je li ta osoba koristila WhatsApp u posljednje vrijeme ili ne. To može biti dobar pokazatelj koji bi od vaših kontakata vjerovatnije bio dostupan za interakciju s vama putem poruka ili poziva – ili ko vas možda ignoriše i pravi se da ne vidi poruku. Ostavit ćemo to vama na procjenu.

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

Neki beta testeri već su dobili pristup ovoj funkciji "nedavno na mreži" u WhatsApp iOS aplikaciji. Funkcija je osmišljena da vam pokaže opći pregled aktivnosti, a ne sveobuhvatan popis svih trenutno online kontakata.

Funkcija je napravljena imajući na umu privatnost. Dakle, za korisnike koji su onemogućili svoj zadnji put viđen i online status, WhatsApp neće prikazati njihovu nedavnu online aktivnost, osiguravajući da se postavke privatnosti poštuju u svakom trenutku, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije