Na WhatsApp stiže opcija koja će mnogima riješiti muke: Ne morate se brinuti više za ovo

0
Radiosarajevo.ba
Na WhatsApp stiže opcija koja će mnogima riješiti muke: Ne morate se brinuti više za ovo
Foto: Pixabay / WhatsApp

Svakodnevne su novine na platformi WhatsApp, što je i razumljivo, s obzirom na to da WhatsApp, kao najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, mora korisnicima pružati praktične i moderne funkcije. Sada saznajemo da WhatsApp radi na novoj opciji.

Prošle godine saznali smo da WhatsApp razvija opciju koja će korisnicima omogućiti slanje poruka nespremljenim kontaktima. Iako ta opcija tek treba da bude dostupna svim korisnicima, WhatsApp sada razvija vlastiti birač brojeva u aplikaciji koji će korisnicima omogućiti da zovu korisnike na aplikaciji bez spremanja njihovih brojeva.

Birač brojeva uočen je na beta verziji 2.29.9.28 WhatsAppa za Android. Ovo je itekako korisna i praktična opcija, te će se tako zaobići bespotrebno gnjavljenje prilikom pozivanja nekoga ko se ne nalazi u kontaktima.

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava

Osim toga, primijećeno je da WhatsApp radi na opciji pod nazivom "Skrivena grupa" koja korisnicima omogućava skrivanje grupa u zajednicama. Ova je opcija uočena u beta verziji 2.24.9.20 za Android, a omogućit će samo pozvanim članovima da pronađu i pridruže se grupi u zajednici.

U ovom trenutku nije poznato kada će ove dvije opcije stići svim korisnicima WhatsAppa, ali nije za očekivati da se to desi tako brzo.

Nedavno je uočeno da WhatsApp testira i novu funkciju izvanmrežnog dijeljenja datoteka WhatsAppa i nazvana je People Nearby. Funkcija radi poput popularne Android opcije Nearby Share i Appleovog AirDropa. WhatsApp People Nearby koristi Bluetooth za prijenos datoteka između uređaja, zato ne zahtijeva internet. Nedavno je otkriveno i to da će u postavkama aplikacije biti dostupna opcija da korisnici jednostavno uključe automatsko slanje medija u HD rezoluciji. Ta opcija nalazit će se u meniju Storage and data, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije