Uskoro nove funkcije na WhatsAppu: Od sada ćete imati i ovu mogućnost

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro nove funkcije na WhatsAppu: Od sada ćete imati i ovu mogućnost
Foto: Pexels / Ilustracija

WhatsApp je saopštio da u svoju aplikaciju uvodi novu funkciju - filtere za chat. Riječ je o funkciji koja će "filtrirati" popis chatova prema raznim kriterijima. Postoje tri filtra koja se pojavljuju iznad popisa za razgovor za jednostavan pristup jednim dodirom.

Dodirom filtera Svi prikazat će se svi chatovi korisnika, Nepročitani (Unread) dopušta pristup samo onim chatovima u kojima korisnik ima nepročitane poruke - bilo da se radi o chatovima koji nisu otvoreni od dolaska novih poruka ili onima koje je korisnik označio kao nepročitane - dok filter Grupe sadrži grupne razgovore i podgrupe Zajednica.

Iz WhatsAppa navode da bi pokretanje aplikacije i pronalazak željenog chata trebao biti "brz, lagan i jednostavan proces". Nova funkcija filtera za chat korisnicima se postupno predstavlja i svima će biti dostupna za nekoliko sedmica.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Također, WhatsApp navodno razvija novu funkciju koja prikazuje nedavno aktivne kontakte u obliku popisa. Funkcija je trenutno u fazi testiranja i vjerovatno će biti uvedena u budućem ažuriranju.

Ta bi se funkcija mogla pokazati korisnom ako želite provjeriti ko je nedavno bio aktivan na platformi za razmjenu poruka i najvjerovatnije će prvi odgovoriti na vaše poruke ili pozive. Uz to bi mogla poboljšati korisničko iskustvo i ukloniti potrebu za pojedinačnom provjerom statusa aktivnosti svakog kontakta.

Uskoro nova funkcija na WhatsAppu: Ova promjena će razveseliti korisnike

Uskoro nova funkcija na WhatsAppu: Ova promjena će razveseliti korisnike

To nije jedina funkcija koju WhatsApp testira kako bi potaknuo na interakciju. Raniji izvještaji govorili su da bi WhatsApp mogao korisnicima početi predlagati kontakte s kojima bi trebali razgovarati. Ti bi kontakti bili oni s kojima korisnik nije razgovarao dugo vremena. Obje funkcije trenutno se testiraju i mogli bismo ih vidjeti u budućem ažuriranju aplikacije, javlja Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije