Uskoro nova funkcija na WhatsAppu: Ova promjena će razveseliti korisnike

1
Radiosarajevo.ba
Uskoro nova funkcija na WhatsAppu: Ova promjena će razveseliti korisnike
Foto: Forbes.com / Ilustracija / WhatsApp

WhatsApp je u četvrtak, 22. marta, objavio da korisnici odsad mogu "prikačiti "do tri poruke u chatu kako bi im lakše pristupili. Do sada su korisnici mogli "prikačiti" samo jednu poruku na vrhu razgovora.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg i voditelj WhatsAppa Will Cathcart najavili su ovu funckiju na svojim WhatsApp kanalima. Aplikacija za chat prvi put je u decembru prošle godine uvela mogućnost "kačenja" poruke u razgovorima s pojedincima, kao i u grupama.

Korisnici mogu "prikačiti" sve vrste poruka, uključujući tekst, slike i ankete. "Prikačene" poruke mogle bi biti jako korisne za brzo dobivanje informacija kao što je adresa prijatelja ili mjesto izleta koji ste planirali sa svojom grupom.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Da biste prikvačili poruku, morate je dugo pritisnuti i odabrati 'Prikači' (Pin). Također možete odabrati koliko će dugo poruka ostati prikvačena - 24 sata, sedam dana (zadani izbor) i 30 dana, piše TechCrunch.

Međutim, ne postoji mogućnost da zauvijek "prikačenu" poruku zadržite. Jedina alternativa je označiti poruku zvjezdicom i pristupiti joj putem menija s podacima o kontaktu, javlja tPortal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije