WhatsApp uvodi dvije nove funkcije: Do sada možda i najvažnije korisnicima

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp uvodi dvije nove funkcije: Do sada možda i najvažnije korisnicima
Foto: EPA-EFE / Aplikacija WhatsApp

WhatsApp radi na dvije nove funkcije na svojoj platformi koje bi mogle mnogo značiti korisnicima.

Trenutno Vam WhatsApp omogućava da objavljujete videe do 30 sekundi u svom statusu, što i nije tako dugo. Da biste objavili duži video, morate objavljivati više statusa. Na to su se korisnici požalili, pa sada WhatsApp testira produženje videa kojeg možete objaviti u status.

Beta verzija WhatsApp-a za Android (2.24.7.6) omogućava korisnicima da postave u svoj status video do 60 sekundi ili jednu minutu. Trenutno se ova funkcija uvodi ograničenom broju korisnika.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Pored ove opcije, WhatsApp testira i opciju pretvaranja glasovne poruke u tekstualnu poruku. Prošlog je mjeseca otkriveno da WhatsApp ovu funkciju testira za iOS, a sada je počeo testirati i za Android.

Tako najnovija beta verzija WhatsApp-a za Android (2.24.7.8) može pretvoriti glasovnu poruku u tekstualnu, omogućavajući Vam tako da čitate poruku, umjesto da je slušate. Ovo je veoma korisno u situacijama kada niste u mogućnosti da slušate zvuk.

Korisnici oduševljeni: WhatsApp uvodi novu funkciju, povećava se sigurnost?

Korisnici oduševljeni: WhatsApp uvodi novu funkciju, povećava se sigurnost?

Kada ova funkcija bude dostupna, WhatsApp će Vas obavijestiti o tome pop-up prozorom u kojem se navodi "Pročitajte prije nego što poslušate". Prema njemu, "da bi se omogućili transkripti, 150 MP podataka aplikacije će biti preuzeto" i "WhatsApp koristi prepoznavanje govora kako bi pružio end-to-end šifrirane transkripte". Nakon što kliknete tipku "Omogući" u pop-up prozoru, aplikacija će preuzeti potrebne resurse i omogućiti funkciju.

Trenutno nema informacija o tome kada će ove dvije funkcije postati dio stabilne WhatsApp aplikacije za iOS i Android, ali očekivati je da će se to dogoditi nakon što kompanija temeljito iste testira, što bi moglo potrajati nekoliko sedmica, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije