Jeste li primijetili velike promjene na WhatsAppu koje su 'zgrozile' korisnike?

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li primijetili velike promjene na WhatsAppu koje su 'zgrozile' korisnike?
Pixabay / Ilustracija

WhatsApp je doživio suptilnu promjenu – zeleniji je. Dijelovi aplikacije za razmjenu poruka sada su promijenili boju u istu boju kao i logotip i to nije prošlo nezapaženo.

Međutim, neki korisnici nisu previše zadovoljni promjenama i pitaju se zašto ih je aplikacija u vlasništvu Mete uopšte odlučila napraviti. Promjena boje dio je najnovijeg ažuriranja WhatsAppa jer ima za cilj poboljšati korisničko iskustvo. Korisnici su možda primijetili da je tipka sa strelicom za slanje fotografija iz plave postala zelena, dok se obavijest s desne strane neotvorenih chatova također promijenila iz plave u zelenu.

Platforma se oglasila da je potez napravljen da se boja koristi “namjernije” kako bi se korisnici mogli "usredotočiti na stvari koje su najvažnije" na ekranu, jer donosi "moderno, novo iskustvo". Ako tek trebate doživjeti promjenu boje, samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Meta, vlasnik aplikacije koja ima oko dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno, objavila je:

"Ako još ne možete vidjeti ove promjene, možda će proći kratko vrijeme prije nego što dođu do svih. U međuvremenu svakako ažurirajte WhatsApp na najnoviju verziju".

To je nešto što se događa sviđalo se vama ili ne, budući da Meta kaže da to "nije nešto od čega se možete isključiti". Mnogi su na društvenim mrežama podijelili svoje mišljenje o promjenama. Jedna se anonimna osoba zapitala: "Zašto je WhatsApp zelen?".

Druga korisnica pod imenom ShopAndrella je napisala: "Moj WhatsApp, koji je postao zelen na mom iPhoneu, nije ono što sam očekivala ove godine". Treća osoba po imenu Freya komentarisala je:"Novo ažuriranje Whatsappa je dovoljno da obrišem aplikaciju".

Shema boja nije jedina promjena koju je aplikacija napravila u proteklih nekoliko sedmica. Korisnici su također primijetili da servis za razmjenu poruka dodaje velika slova u statusnu traku. WhatsApp je svoj tamni način rada učinio "još tamnijim" kako bi tekst bio lakši za čitanje, a dodano je više bijelog prostora kada je u svijetlom načinu rada. Neki su dijelovi aplikacije razmaknutiji nego ranije, a korisnici Androida primijetit će da će kartice koje su prije bile na vrhu zaslona sada biti na dnu, kako bi im se "lakše pristupilo", piše Geek.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije