Otkriveni novi detalji o iPhone 16 seriji: Ove stvari su značajno poboljšane?

1
Radiosarajevo.ba
Otkriveni novi detalji o iPhone 16 seriji: Ove stvari su značajno poboljšane?
Foto: X.com / iPhone

Iako je do predstavljanja iPhone 16 serije ostalo još nekoliko mjeseci, već neko vrijeme pojavljuju se informacije o njoj. Najnoviji se odnose na kapacitet interne memorije i kapacitet baterija Pro modela.

Ranije glasine ukazuju na to da će oba iPhone 16 Pro modela stići s većim ekranima u odnosu na prethodnike. Tako će navodno obični Pro imati ekran od 6,3", a Pro Max ekran od 6,9". Također, očekuje se da će telefoni stići sa OLED panelima koji će imati mikro sočiva (MLA).

Prema najnovijim informacijama, navodno će oba iPhone 16 Pro modela stići sa duplo više prostora za unutrašnju pohranu u najjačoj verziji u odnosu na iPhone 15 Pro modele, tj. ponudit će do dva TB interne memorije.

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Pored toga, novi izvještaj otkriva da će iPhone 16 Pro modeli stići sa nekim ekskluzivnim AI funkcijama.

Kada je riječ o baterijama, iPhone 16 Pro Max navodno će stići s baterijom kapaciteta 4676 mAh, u poređenju sa iPhoneom 15 Pro Max koji ima 4441 mAh bateriju. U kombinaciji sa novim čipom, navodno će iPhone 16 Pro Max ponuditi najduži vijek trajanja baterije od svih iPhonea.

Jeste li znali za ovu 'skrivenu' opciju na iPhoneu?

Jeste li znali za ovu 'skrivenu' opciju na iPhoneu?

Također, navodno će i iPhone 16 Pro stići s većom baterijom u odnosu na svog prethodnika, koji je predstavljen prošle godine. Tako će navodno ovaj telefon imati 3355 mAh bateriju, za razliku od iPhonea 15 Pro koji ima bateriju od 3274 mAh.

Ranije smo saznali da će oba iPhone 16 Pro modela stići s novom tipkom za snimanje, koja će se naći iznad tipke za napajanje na desnoj bočnoj strani, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije