Ovako će izgledati serija iPhone 16 mobitela?

0
Radiosarajevo.ba
Ovako će izgledati serija iPhone 16 mobitela?
Foto: Macrumors / iPhone 15 Pro

Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 15 seriju, a njena nasljednica očekuje se na jesen ove godine. Iako je do jeseni 2024. godine ostalo još mnogo vremena, već su se počele pojavljivati informacije o iPhone 16 seriji. U najnovijem izvještaju, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max osvanuli su na renderima.

iPhone 15 serija stigla je prošle godine sa jednom veoma bitnom promjenom, a to je USB-Type C priključak za sinhronizaciju i punjenje.

Osim toga, svi modeli iz ove serije stigli su sa pilulom pri vrhu ekrana, a prema najnovijim informacijama, isti dizajn zadržat će i iPhone 16 serija, ali s tim što bi Pro modeli navodno mogli biti nešto veći.

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

MacRumors podijelio je rendere Pro modela iz predstojeće iPhone 16 serije – iPhonea 16 Pro koji ima kodni naziv Diablo i iPhonea 16 Pro Max koji ima kodni naziv Lightning.

Oba uređaja su na renderima skoro identična svojim prethodnicima, s tim što oba imaju veće ekrane. Pored toga, čini se da oba uređaja na desnoj bočnoj strani imaju tipku za snimanje, koja je smještena ispod tipke za napajanje.

iPhone 16 i iPhone 16 Pro

Tako se prenosi da će iPhone 16 Pro imati dijagonalu ekrana od 6,27 incha, a dimenzije su 149,6 x 71,45 x 8,25 mm. Navodno će telefon biti težak 194 grama. S druge strane, iPhone 16 Pro Max navodno će imati dijagonalu od 6,85 incha, dimenzija 163 x 77,58 x 8,25 mm, težine 225 grama.

Nova tipka za snimanje, pored većih ekrana, bit će glavna novost, a navodno će ona biti ekskluzivna za Pro modele, piše Bajtbox.

iPhone16 i iPhone 16 Pro

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije