Promjena dizajna u Appleu: Ovako će izgledati iPhone 16?

0
Radiosarajevo.ba
Promjena dizajna u Appleu: Ovako će izgledati iPhone 16?
Foto: Pixabay / Apple logo

Pojavile su se informacije još krajem prošle godine o mogućem redizajnu običnih iPhone 16 modela koji će biti predstavljeni na jesen ove godine. Ovih dana pojavio se novi set rendera koji nam još jednom sugerišu na to da će zaista doći do promjene dizajna običnih modela.

Nove rendere prenosi Apple Hub, a tu je iPhone 16 prikazan u nekoliko boja.

Najveća, a vjerovatno i jedina promjena je ona na zadnjoj strani, a odnosi se na otok kamere. Naime, kamere na zadnjoj strani sada su ponovo poredane vertikalno, a ne dijagonalno, kao što je to slučaj sa prethodnicima. Međutim, samo otok kamere je sada značajno smanjen i podsjeća na iPhone Xs. LED blic se nalazi van otoka kamere.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Ostatak dizajna trebao bi ostati identičan kao kod iPhonea 15, a to znači pilulu pri vrhu ekrana, sklopku za promjenu zvučnog režima na lijevoj bočnoj strani, te tipke za kontrolu zvuka i za napajanje na desnoj bočnoj strani.

Kada je riječ o Pro modelima iz iPhone 16 serije, oni će navodno stići sa istim dizajnom kao i iPhone 15 Pro modeli.

Koncept iPhone 16 dizajna

iPhone 16 i iPhone 16 Plus trebali bi imati iste ekrane kao i prethodnici. Tako će obični iPhone 16 imati ekran dijagonale 6,12", dok će iPhone 16 Plus imati ekran dijagonale 6,69".

Međutim, ono što je razočaravajuće jeste da će oba ova telefona stići sa osvježavanjem ekrana od 60 Hz, što je zaista razočaravajuće za jedan flagship telefon u 2024. godini. Appleovi konkurenti već par godina isporučuju svoje flagship telefone sa 120 Hz ekranima, pa čak i mid-range telefone, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije