iPhone 16 Pro bi navodno trebao imati opciju koja će oduševiti sve korisnike: Mnogi jedva čekaju

0
Radiosarajevo.ba
iPhone 16 Pro bi navodno trebao imati opciju koja će oduševiti sve korisnike: Mnogi jedva čekaju
Foto: Printscreen / Navodi za iPhone 16 Pro

Nedugo nakon predstavljanja iPhone 15 serije, krenule su špekulacije o sljedećoj generaciji. Jedan od sada najčešće spominjenih navoda u iPhone 16 Pro modelima tiče se dodatne hardverske tipke, u Appleu interno nazvane "Capture button".

Radi se o tipki za fotografisanje smještenoj na desnom boku, ali ona bi trebala biti puno više od toga.

Najnovije procurjele informacije sugerišu da će ova tipka zapravo imati višestruku ulogu, a bit će mehanička, dakle ne kapacitivna kao što su raniji navodi sugerisali.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Ova promjena joj omogućava različite načine pritiskanja, na primjer samo do pola za fokusiranje, a ako je stisnete do kraja, nastupit će fotografisanje ili početak snimanja videa.

Nadalje, sama tipka bi ipak trebala zadržati određene kapacitivne karakteristike, budući da će navodno podržavati i zumiranje. Mnogi proizvođači danas zumiranje omogućavaju u ekranu ili na tipki za podešavanje glasnoće. Na primjer, gestom u jednu stranu smanjujete ugao snimanja, a u suprotnom povećavate.

Navodi za iPhone 16 Pro

Ova opcija Appleove nove tipke omogućila bi skoro sve radnje potrebne za u najvećem broju slučajeva fotografisanja i snimanja, bez potrebe za premještanjem prsta, što će nakon kratke vježbe sigurno biti praktičnije.

Ipak, s obzirom da se radi o prilično ranom periodu razvoja iPhone 16 Pro modela, moguće je da će do zvaničnog predstavljanja doći do promjena, javlja Mob.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije